ДУМКИ

Денис Красніков : Економічні провали української влади в 2020 році

21-12-2020 10:12

0

Денис Красніков

віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців

Віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Денис Красніков позначив на прохання видання «Коментарі» головні економічні провали влади в цьому складному році

"По-перше, були проблеми, які влада через слабкий досвід сама собі вигадувала-створювала. Це постійна ліквідація, перейменування і довге відновлення роботи міністерств. Подивіться, як лихоманило Міненергетики з Міприроди, Мінагропром з Мінекономіки.

Дуже повільно йде становлення Мінпромполітики. А ці періоди нестабільності - великий мінус в результатах української економіки.

По-друге, були напрямки, де були упущені можливості просто бездіяльністю.

1). Відсутність системної роботи по просуванню експорту. Фактично цей напрям заговорили, показуючи тільки імітацію активної підтримки експорту. В реальності все стояло на місці.

2). Слабо відстоювалися (або взагалі не відстоювалися) інтереси українських виробників під час закордонних візитів на високому рівні.

3). Незважаючи на багато слів про залучення інвестицій в економіку України, 2020-й рік став роком провалу і подальшого розчарування інвесторів.

І, по-третє, влада не проводила ефективної політики щодо стимулювання роботодавців підтримувати або ж створювати робочі місця в період кризи. Велике будівництво та Програма 5-7-9 відсотків не могли виконати цю функцію. Це було спочатку зрозуміло багатьом економістам, що підтвердилося і результатами.

Список провалів можна продовжувати. Він може бути досить значним і поширюватися на дуже багато галузей економіки.

Хотілося б, нарешті, дочекатися і списку досягнень".

***

Голова Директорату Асоціації франчайзингу України, віце-президент Асоціації інвесторів в Україні Андрій Кривонос вважає що в прийнятому минулого тижня парламентом держбюджеті-2021 чітко проглядаються маркери ручного розподілу коштів.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!