ДУМКИ

Євген Філіндаш : В Україні намагаються розвалити СБУ

21-12-2020 14:12

0

Євген Філіндаш

народний депутат IV и V скликань, директор Українського центру соціальної аналітики

Нардеп IV і V скликань, директор Українського центру соціальної аналітики Євгеній Філіндаш оцінив для видання «Коментарі» спроби українського парламенту продавити вельми сумнівну реформу Служби безпеки України

"Минулого тижня, 18 грудня, у Верховній Раді не вистачило голосів для того, щоб прийняти "реформу" СБУ. А, точніше, для того, щоб розвалити головну українську спецслужбу.

Законопроект про СБУ, підготовлений комітетом з питань національної безпеки на чолі з "великим фахівцем" у цій сфері, лікарем-педіатром за освітою, Мар'яною Безуглої, набрав в сесійній залі тільки 208 голосів депутатів. "За" голосували частина депутатів від "Слуги народу" і фракція "Голос". В основній своїй масі - з числа тих самих грантоїдів, які успішно і цілеспрямовано знищували все, куди дотягувалися їх "реформаторські" руки. Якби дотяглися до реформи СБУ, то в результаті перших "реформаторських" кроків близько третини співробітників СБУ виявилися б на вулиці без допомоги і компенсацій. А ті, що залишилися, позбулися б ще наявних соціальних гарантій. А наша спецслужба в цілому виявилася б, по суті, під контролем чужих спецслужб і їх місцевих агентів впливу.

Цього, на щастя, не сталося. У всякому разі, поки ..."

***

Відзначимо, що робота над новою редакцією закону "Про Службу безпеки України" йде вже майже півтора року. Але його перекроїли так, що він значно відрізняється від початкового. Серед основних каменів спотикання : розміри скорочення особового складу спецслужби, питання передачі слідства від СБУ до ДБР, позбавлення СБУ права втручатися в розслідування економічних злочинів, бажання СБУ нарівні з НАБУ і ДБР займатися пошуком активів, отриманих злочинним шляхом.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!