ДУМКИ

Андрій Помазанов : Локдаун, лохи, шкарпетки і "вірусні" думки - чого не врахувала українська влада

12-01-2021 11:01

0

Андрій Помазанов

адвокат, правозахисник, народний депутат 8 скликання

Адвокат, правозахисник, народний депутат ВР 8 скликання Андрій Помазанов проаналізував для видання «Коментарі» ситуацію з введенням нового локдауна в Україні (з 8 по 24 січні) - і взагалі з діями влади в ракурсі карантинних обмежень

Гнівні коментарі українців з приводу неможливості купити "навіть шкарпетки" не залишили міністра охорони здоров'я Максима Степанова "байдужим". Виявилося, що люди повинні були подумати про закупівлі шкарпеток і презервативів заздалегідь, розраховуючи їх приблизну кількість на січень 2021 року.

Дійсно, Кабінет міністрів України "подбав" про своїх громадян і заздалегідь попередив про прийдешнє грубепорушення їхніх конституційних прав. Постанова про введення так званих обмежень, охрещених в народі просто - "ЛОХдаун" була датована ще 09 грудня 2020 року. І влада бачить в цьому свого роду прощення за порушення прав людини - "адже ми ж попередили заздалегідь".

Насправді ж, ситуація виглядає куди складніше ніж її собі малює вся владна верхівка. Народ України досить терплячий, поки це не стосується вмісту холодильника. Саме тому дослівний переклад з англійської "lockdown - карантин або повне закриття" люди інтерпретували на свій манер і вважають чергові обмеження на роботу і отримання такої-сякої зарплати лише ще одним приниженням "лохів", якими, мабуть, влада бачить всіх українців без винятку.

За останні майже два роки правління "зелених чоловічків" у владних кабінетах все більше стирається з пам'яті існування в Україні Основного закону, який передбачає, що "Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними" (ст. 21), а також встановлює, що "Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені" (ст. 64).

Але ось невдача - люди про існування Конституції не забули і активно захищають свої права в судах, про що свідчить судова практика ще після введення перших карантинних обмежень прав людини навесні 2020 року.

Сьогодні, завдяки досить таки ефективній політиці залякування людей смертельним вірусом, влада може собі дозволити ігнорувати вимоги закону в кадрових і фінансових питаннях держави, може продовжувати політику тиску на малий бізнес і приниження і без того втомленого населення... А щоб було менше незгодних із такими порушеннями наших прав - всім поголовно носити маски, щоб не заражати інших "вірусними" думками.

У нинішній ситуації люди, що сидять в "високих" і зручних кріслах, не враховують одного - будь-яка посада тимчасова і час дуже швидко закінчується, а про шкарпетки потрібно подумати заздалегідь - там може бути холодно.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!