ДУМКИ

Ігор Попов : Зеленський 2.0 і його союзники

05-02-2021 11:02

0

Ігор Попов

народний депутат України VIII скликання, експерт Українського інституту майбутнього

Народний депутат України VIII скликання, експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов висловив виданню «Коментарі» думку, що указом про санкції проти Тараса Козака та пулу телеканалів президент Володимир Зеленський позначив нову систему координат в українській політиці і своє місце в цій системі

Указ став точкою відліку нового курсу на тіснішу співпрацю з країнами Заходу і відмову від компромісів з Росією. Найближчим часом можна очікувати і інших рішень по вестернізації суспільства і проведенні реформ у співпраці із західними організаціями. Це може стосуватися судової реформи, ринку сільськогосподарської землі, великої приватизації.

Рішення В.Зеленського стало сильним вольовим кроком, і це відіб'ється на його популярності. Виборці завжди очікують сильних вчинків від глави держави, асоціюючи це зі здатністю ефективно вирішувати проблеми всіх громадян. Крім центристського "електорального ядра", президент отримає зростання підтримки антиросійськи налаштованих виборців.

Ставлення до президентського указу стало маркером і для оточення В.Зеленського. Новий курс має на увазі також переоблік і оновлення команди. Найбільш чітко підтримав президента міністр МВС А.Аваков, який випустив спеціальне відеозвернення і став топ-спікером на рейтинговому політичному ток-шоу. Міністр дав однозначні запевнення суспільству та опозиції, що зробить все для виконання рішень президента і підтримки громадського порядку. Роль органів МВС буде критично важливою в умовах зростання ризиків кроків у відповідь  з боку РФ, спрямованих на дестабілізацію обстановки.

Можна прогнозувати презентацію українського "плану "Б" по Донбасу, активізацію Кримської платформи, нової програми МВФ і відповідно поновлення уряду, який реалізує новий курс.

В.Зеленський доб'ється своїх політичних цілей в разі побудови злагодженої команди з включенням комунікаторів з Заходом, а також сильних менеджерів з "партії суверенітету".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!