ДУМКИ

Сергій Магера : Про "плівки Медведчука-Суркова" і Тимчасову слідчу комісію

17-03-2021 18:03

0

Сергій Магера

народний депутат України IX скликання

Своєю думкою про нову порцію плівок, датованих 2014 роком, з голосами людей, схожими на одного з лідерів ОПЗЖ Віктора Медведчука (на той момент займався переговорами з обміну полоненими) і Владислава Суркова (екс-помічник президента РФ) з виданням "Коментарі" поділився народний депутат України IХ скликання Сергій Магера

На "Обозревателе" опублікована компіляція трьох аудіозаписів телефонних розмов між Віктором Медведчуком і Владиславом Сурковим, російським куратором по Донбасу. Це вже не перший "злив" розмов через ЗМІ. У лютому "плівки Медведчука-Суркова" з'явилися на "Цензорі".

Свіжі аудіозаписи демонструють факт, що між командами Медведчука і Порошенко був тісний контакт з питань Донбасу. У нових епізодах згадується Василь Грицак, який займав у той час посаду заступника голови СБУ.

Після оприлюднення перших плівок Медведчука викликали на допит в СБУ, а в парламенті зареєстрували постанову про створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК), яка повинна з'ясувати - чи було співробітництво з РФ, чи проводили представники влади антиукраїнську політику.

Оприлюднення плівок - це спосіб їх легалізації та введення в кримінальне провадження. Перед правоохоронними органами стоїть завдання провести об'єктивне розслідування і встановити всі обставини і мотиви осіб, зафіксованих в аудіозаписах. Якщо факт скоєння злочину підтвердиться, то винні повинні понести відповідальність згідно із законом, незалежно від посади і статусу.

Що стосується ТСК в парламенті, то я впевнений, що узгодження складу комісії багато часу не займе. Але перелік поставлених завдань ТСК занадто великий: від телефонних переговорів і історії з "вагнеровцамі" - до Іловайських і Дебальцевських подій 2014-2015 рр. Тим самим результативність роботи ТСК і її ефективність ставляться під великий сумнів.

***

Раніше "Коментарі" з'ясували у експертів, хто у виграші від появи нової порції плівок Медведчука-Суркова і чи чекати продовження.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!