ДУМКИ

Усама Кафа : Відбувається масове вбивство бізнесу, бізнесменів і економіки України

22-03-2021 17:03

2

Усама Кафа

президент міжнародного ресторанного холдингу L'KAFA GROUP

Україну накривають нові локдауни. Поки локальні. Дії влади в ракурсі цих методів боротьби з коронавірусом, а також в ракурсі підтримки бізнесу оцінив для видання «Коментарі» президент міжнародного ресторанного холдингу L'KAFA GROUP Усама Кафа

Локдаун новий - питання старі. Як і кожен попередній локдаун, виникає маса питань: до держави, до організації карантину, його дотримання і подвійних стандартів.

У ресторанах дотримуються всі обмеження і рекомендації МОЗ про дистанції, дезінфекції, обробці посуду і т.д. Ми скоротили посадку на 50% ще в травні минулого року. Чому спортзали / салони можуть працювати за попереднім записом, а ресторани - ні? Ми теж можемо працювати по броні столу, садити гостей за столик з різних кутів залу, при цьому працюючи на доставку і самовивезення, тим самим покриваючи хоча б малу частину витрат.

Як і в попередні карантини, ніяких фінансових обов'язків з малого і середнього бізнесу ніхто не зняв. Податкових канікул немає, оренда йде повним ходом, якщо не вдалося домовитися особисто з орендодавцем, рахунки за комунальні послуги йдуть. Зупинився і скоротився тільки прибуток.

Чому про введення тритижневого локдауна говорять за два дні? Адже раніше була розмова, що попереджати будуть мінімум за тиждень.

Відбувається масове вбивство бізнесу, бізнесменів і економіки України. Це не боротьба з хворобою, це боротьба з людьми. І тими, хто володіють бізнесом, і тими, хто працює в цьому бізнесі.

Уже рік нам дають місяць-півтора попрацювати і знову ставлять "на коліна", кожен раз з новими обмеженнями. Ресторани не є розсадником захворювань, і те, що нас закрили, не допоможе запобігти поширенню хвороби. Транспорт працює, а люди, які люблять і звикли відпочивати, будуть це робити не в Києві, а в інших областях і країнах. А після локдауна знову повернуться сюди. Так ми з "червоної зони" не вийдемо.

Зате бізнесу доводиться зводити кінці з кінцями, відпускати своїх співробітників в безкоштовні відпустки і терпіти цю турбулентність вже рік... Замість того, щоб платити податки, зарплати і піднімати економіку нашої країни!



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!