ДУМКИ

Юрій Горбунов : Про кіно, кінотеатри і карантин

26-03-2021 14:03

0

Юрій Горбунов

телеведучий 1+1 (Голос країни, Танці з зірками), актор, креативний продюсер

Телеведучий 1+1 (Голос країни, Танці з зірками), актор, креативний продюсер Юрій Горбунов поділився з виданням «Коментарі» думкою про українське кіно, а також про те, чи потрібно шукати нові формати, враховуючи, що кінотеатри та театри порожніють через карантинні заходи

Українське кіно в тому стані, коли нам потрібно все - і комедії, і драми, і ліричні комедії, і національно-історичні фільми, значуще кіно, фільми, які будуть розкривати нам якихось персонажів, яких ми не дуже добре знаємо, і фільми , які будуть і виховувати, і просвіщати, і давати можливість відпочити. У мене немає жодної категорії фільмів, про яку я б сказав, що цього достатньо. Хіба у нас багато комедій? Ні. Хіба у нас багато фестивального кіно? Ні. Хіба у нас багато анімаційного або дебютного кіно? Ні. Нам все треба. Ми зараз - велика губка, яка повинна вбирати все, бажано талановите і успішне.

Що стосується ситуації з карантинними заходами... Кіно, дійсно, можна подивитися не тільки в кінотеатрі, для цього є платформи, для цього є технології, які дозволяють тобі дивитися фільми, не виходячи з дому. Але це все має бути цивілізовано. Якщо ти дивишся хороше кіно з дому, ти повинен за це все одно платити. Якщо ти пішов в кінотеатр - це цілий "ентертейнмент". Але кінотеатри зараз стоять... Втім, завдяки тому ж "Скаженому весіллю" (третя частина комедії, яку спродюсував і в якій зіграв Юрій Горбунов вийшла на екрани 25 лютого і, незважаючи на те, що кінотеатри через карантинні обмеження були заповнені на 50% , а потім і зовсім багато закрилися через локдаун в ряді міст, збори склали понад 27 млн грн - ред.) - не стоять. Працюють. Хоч наполовину, але працюють.

Проте, я дуже сподіваюся, що після карантину кінотеатри продовжать свою роботу. Кінотеатр - це не просто похід в кіно. Кінотеатр - це ціла подія: сім'я збирається разом, вони їдуть, купують квитки, сідають в залі, купують попкорн. Потім, після фільму, нерідко йдуть кудись в кафе, обговорюють. Тобто, це як похід в театр. Театр не помер з появою телебачення - навпаки, він отримав ще більше до себе привабливості, тому що театр - це жива емоція. Кіно - це теж жива емоція. Тому я за кіно.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!