ДУМКИ

Муса Магомедов : Нова Стратегія воєнної безпеки України - чому це важливо

29-03-2021 17:03

0

Муса Магомедов

народний депутат України IX скликання

Президент України Володимир Зеленський підписав нову Стратегію воєнної безпеки України. Значення цього кроку прокоментував виданню "Коментарі" народний депутат України IХ скликання Муса Магомедов

Президент Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 25 березня 2021 року "Про Стратегію воєнної безпеки України". Головною метою стратегії є заздалегідь підготовлена і всебічно забезпечена комплексна оборона України. Стратегія передбачає роботу в трьох напрямках: глобальному, регіональному і національному.

Глобальний напрямок має на увазі нові реалії, пов'язані з руйнуванням системи безпеки, встановленої після Другої світової війни. Робота з регіонального напрямку зосередитися на безпеці в Чорноморському і Балтійському регіонах, на Балканах і Кавказі в зв'язку з діями Росії. Національний напрямок - протистояння агресору в гібридній війні.

Положення Стратегії ляжуть в основу програмних документів з питань оборони і розвитку сил оборони, систем управління військами та зброєю, військово-морських можливостей, протиповітряної оборони України, авіації, ракетних військ і артилерії, систем розвідки, радіоелектронної боротьби, озброєння і військової техніки, вдосконалення систем мобілізації, територіальної оборони України та опору.

Безпека і оборона держави - найголовніше завдання влади. На жаль, ми вже отримали урок і заплатили життями українців за нехтування розвитком і посиленням збройних сил, зміцненням кордонів. Україна вже сім років обороняється від російського агресора.

Повернути наші території і припинити війну - головне завдання. Але потрібно пам'ятати, що пріоритетом також повинна бути модернізація збройних сил. Партнерські відносини з іншими державами, курс України в НАТО - важливі. Підписана президентом військова та оборонна стратегія якраз враховує нюанси, необхідні для реалізації курсу України в НАТО. Її реалізація сприятиме інтеграції України в євроатлантичний безпековий простір.

Але ми повинні і самі бути готові протистояти агресії і забезпечувати безпеку громадянам. Міжнародний авторитет будь-якої держави ґрунтується, в тому числі, і на цьому.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!