ДУМКИ

Вадим Івченко : Уряд хоче позбавити землі багатьох українців

22-04-2021 15:04

1

Вадим Івченко

депутат Верховної Ради VIII, ІХ скликань

Депутат Верховної Ради VIII, IX скликань, заступник голови партії ВО "Батьківщина" Вадим Івченко висловив виданню «Коментарі» думку, що уряд намагається позбавити українців права на отримання землі безкоштовно

У середу, 21 квітня, на своєму засіданні Кабінет міністрів України схвалив законопроект "Про внесення змін до закону про консолідацію земель сільгосппризначення". Він, зокрема, передбачає можливість позбавлення українців права на безкоштовне отримання 2 га землі.

Вважаю, що це черговий крок на користь латифундій (землеволодіння, що займає велику площу - прим. ред.) та агрохолдінгізаціі України. Чомусь тільки 6,5 млн українців змогли отримати ці два гектари землі, а іншим Кабмін має намір заборонити цим законопроектом отримувати їх надалі.

Напевно, ніхто не хоче шукати і повертати ту землю, яку за п'ять років вже втратила держава. Йдеться про тисячі викрадених гектарах землі, які корупційними шляхами опинилися в руках одних власників. Але ж цілком можливо було повернути ці землі, прийнявши відповідний закон.

Упевнений, якщо пропозиція уряду буде підтримана парламентом, це значно звузить можливості для розвитку малих фермерських господарств, не дасть можливість залучати в сільське господарство молодь, яка могла б відкривати свій аграрний бізнес. Замість цього влада явно взяла курс на корпоратизацію українського аграрного бізнесу.

Такий ганебний крок точно не стимулює розвиток агросектору в різних формах господарювання. Кабмін в черговий раз довів, що його пора відправляти у відставку.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!