ДУМКИ

Сергій Доротич : Як Банкова вимотує підприємців, і чому ті не здаються

11-05-2021 10:05

0

comments2118

Сергій Доротич

голова руху #saveФОП

Під час візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена представники руху "SaveФОП" намагалися провести акцію, щоб звернути увагу високих гостей на проблеми малого бізнесу України. В результаті лідер руху Сергій Доротич і одна з соратниць були затримані. Сергій Доротич поділився з виданням "Коментарі" прогнозами щодо подальших взаємовідносин влади і малого бізнесу

Прогнози - справа невдячна, особливо у нас в країні. Якби хтось мені у вересні 2019 року, коли ми почали протести, сказав, що протистояння затягнеться настільки, я б можливо вибрав інший шлях, включаючи еміграцію. Але зараз ми з соратниками вже далеко зайшли у своїй боротьбі за збереження спрощеної системи оподаткування та дерегулювання діяльності малого і мікро-бізнесу. І не маємо наміру відступати.

На жаль, влада вперто ігнорує наш протест. Нетривалі і неконструктивні контакти не приносять результату. Нардепи в переважній більшості підконтрольні Офісу президента. А той вибрав тактику вимотування. Вони мають надію, що ми "здуємося" і звернемо протест.

Але - ні. Ми плануємо пікет біля ОП, де зараз проходить черговий форум в рамках 30-ї річниці Незалежності. Хочемо влаштувати пікет і біля посольства США, щоб наші західні партнери побачили, як поводяться в Україні з підприємцями.

Є у нас і деяка підтримка в парламенті. Там створено міжфракційне об'єднання "Збережемо ФОП". Сподіваємося, що вдасться з його допомогою реалізувати деякі ініціативи. Але, як вже зазначав, провладна більшість чітко виконує укази Банкової, не йде на поступки підприємцям. Все впирається в фігуру Гетманцева (Данило Гетманцев - нардеп з фракції "Слуга народу", голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, один з завзятих поборників тотальної фіскалізації - прим. ред.). Він хоче знищення спрощеної системи оподаткування, а з цим - і всього мікробізнесу.

Ми продовжуємо боротьбу, здаватися не збираємося. Зараз все йде маленькими спалахами. Думаю, більш жорстке протистояння почнеться восени.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!