ДУМКИ

Олексій Гончаренко : Фарс імені Путіна: як Кремль використовує жителів Донбасу у виборах до Держдуми Росії

12-05-2021 11:05

0

Олексій Гончаренко

народний депутат України VIII і IX скликань

На виборах в Держдуму Росії, які пройдуть у вересні, провладна партія «Єдина Росія» вирішила співпрацювати з «Союзом добровольців Донбасу». У нього входять росіяни, які воювали проти України на окупованих частинах Донецької та Луганської областей. Також в РФ вирішили дозволити голосувати жителям ОРДЛО, які мають російські паспорти. Які наслідки це рішення може мати для України? Як на нього слід реагувати? Своєю думкою з виданням «Коментарі» поділився народний депутат України VIII і IX скликань Олексій Гончаренко

"Союз добровольців Донбасу" очолює Олександр Бородай. Це терорист, який в 2014 році кілька місяців займав "пост" т.зв. "прем'єр-міністра" угруповання "ДНР". Тобто, по суті, співпраця путінської партії з бойовиками в черговий раз підтверджує, що Москва веде війну з Україною і окупувала наші території, незважаючи на заяви її пропаганди про "громадянську війну на Донбасі". А також прямо підтверджує те, що бойовики на сході України - маріонетки Кремля.

Росія вже давно планувала використовувати жителів Донбасу для чергових фальсифікацій у виборах. За останніми даними, жителям окупованої Донецької і Луганської областей видали близько 500 тисяч російських паспортів. І тепер українці, які стали нібито "повноцінними громадянами Росії", можуть голосувати і вибирати представників законодавчої влади країни-агресора. Схоже на сюрреалізм.

Путін вже давно перетворив вибори на фарс. Тепер в Держдуму балотуються терористи. І разом з цим вибори проходять в окупованому Криму. Там же від "Єдиної Росії" знову планує балотуватися злочинниця і зрадниця Наталія Поклонська. І це в черговий раз показує, що Москва відкрито плює на міжнародне право.

Нещодавно президент США Джо Байден заявив, що Путін - вбивця. І весь цивілізований світ це розуміє. Путін - вбивця і злочинець, який оточив себе такими ж злочинцями, зрадниками, запроданцями, злодіями і негідниками. Саме ці люди допомагають тримати на плаву цей диктаторський режим.

Українська влада повинна з усіх міжнародних майданчиків і при першій-ліпшій можливості закликати Європу, США та інші країни - не визнавати вибори в Держдуму Росії. Ми не повинні дозволити легітимізувати "використання" наших громадян в кремлівських махінаціях і маніпуляціях. Тільки завдяки введенню жорстких санкцій і міжнародному тиску ми зможемо вплинути на Москву і змусити її грати за правилами.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!