ДУМКИ

Муса Магомедов : Чи отримає Україна ПДЧ у червні

12-05-2021 14:05

0

Муса Магомедов

народний депутат України IX скликання

Під час чергового форуму "Україна 30", який пройшов 11 травня і був присвячений питанням нацбезпеки і оборони, президент Володимир Зеленський нагадав, що стратегічний курс України - це євроатлантична інтеграція. Перспектива членства в НАТО стала топ-темою для обговорення не тільки всередині нашої країни, але і за кордоном. Каталізатором ж стала Росія і її агресія. Думкою про те, чи отримає Україна ПДЧ (План дій щодо членства в НАТО) на червневому саміту Північноатлантичного альянсу, з виданням "Коментарі" поділився народний депутат України IХ скликання Муса Магомедов

Недавня демонстрація сили РФ на кордоні з Україною показала, наскільки важлива підтримка нашої країни не тільки з боку Альянсу, а й з боку всього Європейського союзу. За останній час на тлі ескалації ситуації на Донбасі наша країна встигла обговорити перспективи членства в НАТО з державами Східної Європи, США, Туреччиною, Францією та Грузією. Головний український аргумент - необхідність зміцнення східного кордону не України, а всієї Європи.

У публічній площині члени НАТО підтримують наші північноатлантичні устремління. Але ця підтримка не гарантує безпосередньо членство в Альянсі. Швидкість нашого курсу буде залежати, в більшій мірі, від нас самих. Ми повинні працювати над тим, щоб підвищити суб'єктність України, провести необхідні реформи, зміцнити і модернізувати наші збройні сили і підвищити обороноздатність.

Під час форуму, що пройшов 11 травня, голова МЗС Дмитро Кулеба висловив думку, що Україна навряд чи зможе отримати ПДЧ в червні. А ось президент Володимир Зеленський, спілкуючись з журналістами, запевнив, що саме в червні на саміті НАТО, Україна отримає "потужний сигнал".

Подивимося, що запропонують нам наші партнери. Одне поки точно зрозуміло - нам необхідно і далі нарощувати дипломатичну активність і просувати питання північноатлантичної інтеграції в рамках кожного комунікаційного майданчику і під час кожної зустрічі з західними партнерами.

Ну і, звичайно, реформи. Їх ніхто не відміняв. Україна може стати привабливим кандидатом в члени НАТО і ЄС, тільки створивши сильну економіку, забезпечивши верховенство права і незалежність всіх гілок влади.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!