ДУМКИ

Антон Кучухідзе : Тіньовий монстр на ринку азартних ігор в Україні отримав смертельне поранення

12-05-2021 17:05

2

Антон Кучухідзе

голова Всеукраїнської Ради Гемблінгу (Ukrainian Gambling Council, UGC)

Травень буде знаковим для легального ринку азартних ігор в Україні. Таку думку виданню «Коментарі» висловив голова Гемблінг Асоціації України (гральна індустрія) Антон Кучухідзе

Останній місяць весни буде знаковим для легального ринку азартних ігор в Україні. З двох причин.

По-перше, оператори, особливо наземного сегмента, отримують сертифікацію на своє обладнання. Тобто, зможуть почати оперувати - безпосередньо почати роботу.

І, за різними даними, саме в травні відбудеться відкриття перших наземних казино.

Запустився ринок з моменту створення Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей, прийняття ліцензійних умов, виконання інших юридичних зобов'язань. Але безпосередня робота, оперування, почнеться, схоже, саме в травні.

Тіньового монстра, схоже, вдалося якщо не остаточно добити, то смертельно поранити. І легальний ринок сьогодні перемагає.

Звичайно, залишаються питання по тіньовому сегменту. Боротьба з ним не закінчена. Але йому завдано потужного удару. І правоохоронні структури щільно працюють по закриттю залишків незаконних точок азартних ігор по всій країні.

Плюс тепер у держав з'являється вірний союзник - легальний оператор азартних ігор, який так само не зацікавлений в роботі тіньовиків.

Думаю, що остаточна перемоги над тіньовиками - питання недалекого майбутнього, а концептуально вона уже відбулася.

Наступний етап - удосконалити податкові моменти. Це потрібно для того, щоб прийшли західні гіганти на український ринок. Є надії, що закон 2713-д, який послаблює ряд податкових ініціатив щодо грального бізнесу, буде незабаром прийнятий хоча б у першому читанні. Коли розберемося з цим остаточно, український ринок має всі шанси бути не просто національним закритим ринком, а відкритися для всіх.

Рішення податкового питання дасть позитивний поштовх для розвитку самого ринку (щоб прийшли з-за кордону структури, які створять здорову конкуренцію), а також дозволить державі отримати більше ліцензійних платежів, платежів за сертифікацію. І, врешті-решт, більше податкових зборів. Відповідно - більше в цілому надходжень від сфери азартних ігор.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!