ДУМКИ

Гутцайт Вадим Маркович : Вадим Гутцайт: вакцинація для спортсменів не обов'язкова та не є умовою для участі в Іграх

14-05-2021 18:05

1

Гутцайт Вадим Маркович

Міністр молоді та спорту України

В середині квітня розпочалася вакцинація українських паралімпійців та олімпійців. Щеплення здійснюють вакциною виробництва компанії Sinovac. Чи є вакцинація обов'язковою для спортсменів, щоб взяти участь в Олімпійських Іграх, та чи достатньо МОЗ виділило доз вакцин для спортсменів? На ці, та інші питання для порталу "Коментарі" відповів міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

Вакцинація, як для спортсменів, так і для всіх інших верств населення, не є обов’язковою. Наші спортсмени вакцинуються виключно за власним бажанням. Якщо спортсмен не вакцинувався, то це не є перепоною для змагань. У директивних документах МОК та під час консультацій з національними олімпійськими комітетами країн-учасниць було підкреслено, що вакцинація не буде обов’язковою для участі в Іграх. Однак, ми повинні розуміти, що це, в першу чергу - безпека та повага до всіх оточуючих, щоб захистити не тільки учасників, але й сам японський народ. 

На початку квітня ми розпочали вакцинацію українських спортсменів. Першими стала Федерація стрільби України. Вони отримали щеплення китайською вакциною CoronaVac, яка нещодавно прибула до України та отримала всі лабораторні підтвердження. Дякуючи плідній співпраці з МОЗ, ми отримали 1500 вакцин. А завдяки постійним зустрічам з представниками федерацій - ми дійшли до загального консенсусу, що щеплення потрібно.

Вакцинація продовжується. Вакцин вистачить на всіх спортсменів, які збираються на Олімпійські Ігри, адже попередньо ми пропрацювали з МОЗ щодо кількості вакцин. Також зазначу, що за кожним спортсменом, який отримав першу дозу вакцини, обов’язково закріплюється друга.
Ми сподіваємося, що Олімпійські ігри відбудеться та наші спортсмени покажуть чудові результати, незважаючи ні на які перепони.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!