ДУМКИ

Бондаренко Олег Володимирович : Ми не про боротьбу з бізнесом, а про компроміс

11-06-2021 18:06

0

Бондаренко Олег Володимирович

Член депутатської фракції Політичної партії «Слуга Народу» у Верховній Раді України дев'ятого скликання

На "Форум 30. Україна" обговорювалася тема "Екології". Олег Бондаренко поділився з "Коментарями" своєю думкою стосовно певних законопроектів та супротиву їх приймання у Верховній Раді.

Цей супротив існує, перш за все, для законопроектів, які стосуються великого бізнесу: його діяльності та контролю над екологічною складовою цієї діяльності. 
 Йдеться про законопроект 3091, що стосується державного екологічного контролю, який вводить нові формати роботи служби цього  контролю, а також про законопроект 4167 про запобігання, зменшення, та контроль промислового забруднення. Це ті два законопроекти, які дуже болісно сприймає великий бізнес. Існує думка, що за останні два роки бізнесмени знайшли у Верховній Раді лобістів цієї діяльності, які усіма правдами та неправдами стримують  проходження цих законопроектів через Верховну Раду. Але ми впевнені у собі, ми наполегливі! Тому будемо їх проштовхувати, і, врешті решт, приймемо  законопроекти ще за нашої каденції.
 Йдеться не про  боротьбу з бізнесом. Ми завжди схильні до того, щоб знайти спільну мову, отож можемо йти на поступки. Але, на жаль, своєю чергою бізнес не хоче йти на поступки нашим інноваціям та поглядам. Найбільша проблема – це намагання бізнесу залишити статус квот. Те, що зараз відбувається — сприятлива для нього атмосфера.  Саме такий підхід ми хочемо трішки зламати. Тобто ми не хочемо ставити бізнесменів  у якісь  несприятливі умови. Ми хочемо разом з ними напрацювати умови, які були б  вигідні для ведення промислової діяльності, але водночас, щоб це не відображалося на життєдіяльності майбутніх поколінь. Щоб промисловість була екологічною, а наші нащадки могли дихати чистим повітрям та  пити незабруднену воду. 



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!