ДУМКИ

Муса Магомедов : Риторика Путіна нічого не вирішує в Україні

01-07-2021 12:07

0

Муса Магомедов

народний депутат України IX скликання

Президент Росії Володимир Путін провів 30 червня щорічну «пряму лінію» з громадянами Росії. Серед запитань були пов'язані з Україною. Відповіді Путіна проаналізував для порталу «Коментарі» народний депутат Верховної Ради України IХ скликання Муса Магомедов

Судячи з відповідей, керівника Кремля найбільше турбують теми безпеки і корінних народів.

Путін заявив, що категорично проти присутності іноземних військ в Україні. Після таких слів йому варто було б віддати своїм "їхтамнетам" наказ покинути територію України.

Акцентуючи увагу на темі безпеки, Путін переслідує кілька цілей - відновити порушені британським есмінцем "червоні лінії" і виправдати скупчення російських збройних сил на кордоні з Україною.

Тема корінних народів піднімається Кремлем теж невипадково. Мета - утримати якомога більше українців в рамках російської риторики, щоб мати прямий вплив на громадську думку в Україні. У тому числі і напередодні прийняття законопроекту у Верховній Раді.

Але хочу розчарувати Путіна - ні його власна риторика, ні проросійська політична сила в українському парламенті нічого не вирішують - ні у Верховній Раді, ні в суспільстві. Маски скинуті. Люди вже зрозуміли, що з себе представляє ОПЗЖ. Про це красномовно свідчать рейтинги, що знижуються.

Додам, що Україна - суверенна держава, і в коментарях агресора щодо нашої внутрішньої і зовнішньої політики, прийняття законів не потребує. Краще б Кремль розблокував мирний процес і вирішення питань Донбасу і Криму.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!