ДУМКИ

Ельміра Ахундова : в яких відносинах зараз Україна і Азербайджан

14-09-2021 18:09

0

Ельміра Ахундова

Надзвичайна і повноважна посол Азербайджанської Республіки в Україні

На інвестиційному форумі Києва посол Азербайджану в Україні розповіла Коментарям, в яких зараз відносинах наші країни та яка їх динаміка.

Делегація української мерії недавно була в Баку на чолі із заступником міського голови. Це була дуже вдала поїздка. Нещодавно відбувся візит начальника головного управління культури міста Баку Джаліла Мелікова, вони приїжджали сюди на запрошення мерії. Зв’язки між міською владою Києва і виконавчою владою Баку стали дуже інтенсивними. Мер Києва Віталій Кличко заявив під час зустрічі із закордонним колегою, що багато чого перейняв під час свого візиту до Баку. Наприклад, ідею про найвищий прапор в Україні, який був піднятий у Києві, мер столиці перейняв саме у столиці Азербайджану. Цей прапор є результатом його вражень від відвідин Баку. Тому візити планувалися і плануються на майбутнє для закріплення відносин між нашими містами. 

 Що стосується усіх інших рівнів, то недавно відбувся перший українсько-азербайджанський інвестиційний форум і була створена українсько-азербайджанська ділова рада, яку очолив президент Торгово-промислової палати Геннадій Чижиков. Тому зв’язки розвиваються, хотілося б ще більшої активності, але усе залежить не тільки від різних структур, але й від нас, тих, хто тут працює. Також залежить від вашого посла, пана Каневського, який виявляє активну позицію, справляє враження досвідченого дипломата, намагається укріплювати зв’язки, тому я особисто задоволена і думаю, що буде ще краще. 

 Попри це, звичайно, хочеться ще більших темпів. Наприклад, нещодавно парламентська делегація Азербайджану була присутня на святкуванні Дня Незалежності України. Зв’язки на різних рівнях – політичному, економічному, культурному – активно розвиваються. Ми сподіваємося, що цього року у Києві і Харкові будуть встановлені два пам’ятники нашому великому поету Нізамі Генджеві. Що стосується пам’ятника, відкриттям якого я особисто займаюся у Києві, то точної дати ще немає, але це буде кінець жовтня, можливосередина листопада.

 



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!