ДУМКИ

Олег Немчінов : Нова хвиля пандемії - це хвиля невакцинованих людей

22-09-2021 17:09

1

Олег Немчінов

міністр Кабінету міністрів України

Україна з 23 вересня входить в «жовту зону» карантину, де певні преференції отримають вакциновані люди. При цьому періодично чутні звинувачення на адресу центральної влади, яка нібито перекладає з себе відповідальність на бізнес і місцеву владу. Своєю думкою з приводу протидії нової хвилі коронавируса з порталом «Коментарі» поділився міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов

Важко оцінювати іноземний досвід в сфері протидії пандемії. Він для кожної країни - унікальний. Але інструмент, який ми задіяли - ковід сертифікати в додатку "ДІЯ" - точно є прикладом для більшості європейських країн.

Що стосується звинувачень у нібито перекладанні проблем на плечі місцевої влади. Із закінченням у 2020 році першого етапу децентралізації основний ресурс - фінансовий, матеріальний - зараз зосереджений на рівні органів місцевого самоврядування. Саме вони є власниками навчальних закладів, медичних установ і так далі. Відповідно - основні питання по їх функціонуванню лежать в зоні відповідальності місцевої влади.

Ми закінчуємо реформу держуправління, яка покликана робити міністерства компактними, такими, що формують політику. І формування політики - це функція уряду. В даному випадку політику з протидії коронавирусной інфекції формує МОЗ. Міністерство звертається зі своїми пропозиціями до Державної комісії з техногенної та екологічної безпеки, все це потім затверджується урядом.

І зараз ми повинні розуміти, що нова хвиля пандемії - це хвиля невакцинованих людей. Потрібно вакцинуватися. Вакциновані люди отримають доступ до всіх працюючих сервісів (заклади громадського харчування, спортзали, салони, культурні заклади і так далі). Ми не рекомендуємо закривати сервіси, де працюють вакциновані люди - і не будемо забороняти вакцинованим громадянам цими сервісами користуватися.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!