ДУМКИ

Олексій Гончаренко : В Україні задумали не деолігархізацію, а монархізацію

30-09-2021 16:09

0

Олексій Гончаренко

народний депутат України VIII і IX скликань

Спікер ВР Дмитро Разумков вважає єдиним розумним рішенням - ветування президентом закону про олігархів, проголосованого з правовими колізіями. При цьому сам готовий його підписати після того, як депутати розглянуть проекти постанов від «Євросолідарності», що блокують підписання закону. Про що говорить ця ситуація? Як можуть події розвиватися далі? Своєю думкою з порталом «Коментарі» поділився народний депутат Верховної Ради VIII і IX скликань Олексій Гончаренко

Почнемо з того, що "слуги" дійсно настільки поспішали проштовхнути т.зв. "законопроект про олігархів", що порушили не тільки регламент, а й закони логіки. У законопроект внесли і проголосували дві взаємовиключні норми: одна говорить, що олігархом визнає РНБО, як це і планував Зеленський, а інша - що це робить НАПК (правка Разумкова). По суті, в такому вигляді законопроект не зможе працювати і до нього потрібно знову повертатися.

Це не просто правова помилка, а цілковита ганьба. Можемо констатувати, що "кварталізація країни" закінчена. Тепер в Раді монобольшість не може навіть прийняти закон, який би не суперечив сам собі.

Але і сам закон - це не про деолігархізацію, а про монархізацію України під керівництвом Володимира Першого.

По-перше, цей закон призведе до величезної корупції. РНБО (а по суті сам Зеленський) буде вирішувати, хто поганий, а хто хороший. І відразу почнеться: не хочеш бути поганим, так бери чемодан грошей і неси на Банкову.

По-друге, він дозволить впливати на ЗМІ, щоб вони не говорили, як влада грабує країну.

По-третє, наш парламент звернувся до Венеціанської комісії і попросив юридичний аналіз законопроекту. Вони сказали, що дадуть його через два місяці. А "слуги" тим часом прийняли закон, не чекаючи висновків європейців. Тому що вони прекрасно знали, що європейці таке ніколи не зможуть підтримати.

Крім того, зверніть увагу на ключове голосування за те, щоб розглядати т.зв. "закон про олігархів" за скороченою процедурою, без правок. Крім "слуг", голосували "За майбутнє" та "Довіра", олігархічні групи. Про яку "деолігархізацію" йдеться? Також показово, що після голосування за "зе-олігархізацію", "слуги" масово кинулися писати заяви, щоб їх голос зарахували. Мабуть, переживають за неофіційні "зарплати".

Наша фракція "Європейська солідарність" відразу ж зареєструвала в Раді постанови про скасування цього рішення і подала заяви НАБУ, ДБР і Генпрокуратуру. Адже мова йде про перешкоджання діяльності народного депутата України та зловживання владою або службовим становищем з боку першого віце-спікера Стефанчука і представника президента в КСУ Веніславського. Очікуємо справедливої оцінки їх дій від правоохоронців.

Загалом же, план Володимира Олександровича по перетворенню у Володимира Володимировича втілюється в життя. Починали із взяття під контроль силовиків та інших інституцій, перейшли до розширення повноважень під гаслами "деолігархізації". Далі буде звільнення Разумкова, наступним візьмуться за Кличка.

План, який я передбачав раніше, в роботі. Але щоб він там собі не задумував, закінчить Володимир Олександрович, скоріше, як Віктор Федорович. Ми диктатури у себе не дозволимо.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!