ДУМКИ

Муса Магомедов : За антиукраїнською статтею Медведєва ховається Путін

12-10-2021 12:10

0

Муса Магомедов

народний депутат України IX скликання

Заступник голови Ради безпеки Росії, колишній глава уряду і екс-президент РФ Дмитро Медведєв написав критичну статтю про Україну. Своєю думкою про цей випад Медведєва з виданням «Коментарі» поділився народний депутат Верховної Ради України IХ скликання Муса Магомедов

Російський "Комерсант" опублікував статтю Дмитра Медведєва про Україну.

Того самого Дмитра Медведєва, який в різні періоди був президентом і прем'єр-міністром РФ, а зараз працює на посаді заступника голови Радбезу. У своєму опусі Медведєв закликає керівництво Росії відмовитися від контактів з керівництвом України.

Стаття називається "Чому безглузді контакти з нинішнім українським керівництвом". Як доказ Медведєв наводить п'ять "аргументів": єврейське походження президента України, відсутність суб'єктності України, корупція і монетизація перебування при владі, необов'язковість і мінливість керівництва України. Ну і висновок, до якого приходить Медведєв: РФ необхідно чекати, поки в Україні з'явиться новий, більш здатний домовлятися, керівник.

При всьому при цьому, Медведєв дозволяє собі образливі тон і вирази в нашу адресу. Ось тільки кілька прикладів: "ублюдочні документи типу  "закону" про корінні народи", "організація дебільних Кримських платформ".

Ми ж розуміємо, що рукою Медведєва писав Путін. Прес-секретар президента РФ Пєсков вже сказав, що позиція Медведєва йде в унісон з позицією Кремля. Це свідчить про те, що Кремль вкрай роздратований України і тією політикою, яку веде президент Зеленський.

Частково РФ намагається пояснити через статтю Медведєва, чому Путін не зустрічається із Зеленським, використовуючи при цьому методи маніпуляцій, перекручування, дискредитації України. З іншого боку, це і якийсь меседж Держдепу США. У ці дні проходить візит заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд в РФ. І однією з тем для обговорення буде якраз таки конфлікт між Росією і Україною. Ну і вручення підозри Медведчуку в державній зраді - це прямий виклик Кремлю, який не може допомогти своєму соратнику.

Емоції потрібно відкинути в сторону і зробити висновки, що РФ не сприймає Україну як рівного самостійного суб'єкта міжнародної політики. І як би Кремль не намагався робити хорошу міну, питання України йому не вдається вирішити на свою користь. І це викликає справжню лють. Так злить, що з'являються подібного роду статейки. Ну і, врешті-решт, Зеленський - не проросійський президент від слова "зовсім", тому РФ не перестане його атакувати.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!