ДУМКИ

Олександр Абраменко : Україна повинна вивчити стратегію розвитку спорту, напрацьовану Китаєм

22-10-2021 12:10

0

Олександр Абраменко

український фристайліст, олімпійський чемпіон

Я щиро захоплююся зусиллям китайської сторони щодо розвитку зимових видів спорту

В Україні практично відсутня необхідна матеріально-технічна база для занять фрістайлом. У той же час Китай має готову стратегію розвитку цього спортивного спрямування, про що свідчить успішний досвід підготовки і проведення двох Олімпіад. Нашій державі слід вивчити напрацювання Пекіна, тим більше що Україну пов'язують з Китаєм традиційні дружні відносини.

На зимовій Олімпіаді-2022 в Пекіні у нас вперше буде розіграний комплект в командних змаганнях. Це дійсно мотивуючий, історичний момент. Взагалі, майбутня Олімпіада буде історичної - вперше в історії Пекін стане містом "двох Олімпіад". У 2008 році там вже проводилася літня Олімпіада. Китайці з властивою їм мудрістю і стратегічним мисленням зберегли і реконструювали частину інфраструктури.

Можна привести в приклад пекінський стадіон "Пташине гніздо", в який КНР інвестувала мільйони доларів. Термін експлуатації споруди складе не менше ста років. Можна згадати і Big Air Shougang - стадіон, де будуть проходити змагання з фрістайлу та сноубордингу.

Це нова, перше в світі постійна споруда такого роду. Після Ігор вона буде використовуватися для занять спорту і розваг.

Я щиро захоплююся зусиллям китайської сторони щодо розвитку зимових видів спорту.

Китай думає не тільки і не стільки про підвищення свого іміджу на міжнародній арені. Тут ще й величезна турбота про громадян, стратегія розвитку зимових видів спорту, бажання захопити ними якомога більше дітей, молоді.

В українському фрістайлі, незважаючи на наявність талановитих спортсменів і тренерського складу, складається зворотна ситуація.

Про гідну інфраструктуру доводиться лише мріяти. Маю велику надію, що майбутня зимова Олімпіада в Пекіні стане і уроком, і прикладом для наслідування для України.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!