ДУМКИ

Сергій Доротич : Влада діє за принципом "нічого, що ми не маємо кисню, натомість ми всіх підприємців оштрафуємо або посадимо"

26-10-2021 17:10

1

comments2142

Сергій Доротич

голова руху #saveФОП

Про протести підприємців, у тому числі у ракурсі нових карантинних обмежень в Україні, порталу «Коментарі» розповів голова руху #SaveФОП та Спілки захисту підприємництва Сергій Доротич

На середу, 27 жовтня, запланована акція перевізників проти свавільних обмежень, що в першу чергу б'ють по підприємцях. Перевізники опинилися між молотом і ковадлом. Влада вирішила, що не поліція має контролювати наявність у пасажирів ковід-сертифікатів, а перевізники. І саме їх штрафуватиме поліція.

Уявіть собі ситуацію, що людині треба терміново їхати, наприклад, у лікарню до рідних, а її не пускають у транспорт. Тут можливі рукоприкладство, все, що завгодно.

Безглузда ідея, як багато інших, що приймає наша влада. І завтра буде акція, яку ми як рух #SaveФОП підтримуємо. Адже під ударом знову підприємці. Вимагатимемо перегляду даних рішень.

Загалом вважаю, що одними обмеженнями проблем (ту ж нестачу кисню) не вирішити. Влада має насамперед зосередитися на забезпеченні всім необхідним системи охорони здоров'я. А діяти в стилі "нічого, що у нас немає кисню, натомість ми всіх підприємців оштрафуємо чи посадимо" – шлях у нікуди.

На першу половину листопада ми жодних акцій не плануємо (хоч є дані, що їх планують наші "клони", створені владою), бо Київ ось-ось (швидше за все, з наступного тижня) потрапить до карантину, "червоної зони". Люди справді багато хворіють. У мене знайомі, близькі люди хворіють, навіть умирають. Ковід прогресує. Це пов'язано зі слабкою підготовкою з боку влади до нової хвилі. І з міжсезонням, з перебудовою організму. Плюс – відсутність опалення, у багатьох будинках холодно. Наприкінці жовтня – на початку листопада у нас, як правило, зростання хворих на ГРЗ, на грип. А тепер на це наклався ще й ковид.

Тож ми продовжимо свої акції наприкінці листопада – на початку грудня. Думаю, до нас приєднаються багато тих хто, відчуває та відчує на собі цинізм нинішнього режиму. За результатами листопада, коли люди побачать платіжки, зрозуміють, що їх дурять, це підштовхне багатьох до доленосних змін.

Ми як мікропідприємці залежимо від споживачів. Ми солідарні з ними у вимогах не підвищувати тарифи та ціни. Адже по суті наш протест проти фіскалізації – це протест проти підвищення цін. Додаткова звітність, додаткове адміністрування у вигляді фіскальних касових апаратів – це додаткова бухгалтерія, облік. І підвищення цін як мінімум на 20%.

Ми проти цього нового витка зростання цін на тлі стрімкого зубожіння українців.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!