ДУМКИ

Ірина Верещук : Якщо народний депутат купить сертифікат про вакцинацію, то він має понести крімінальну відповідальність

01-11-2021 15:11

0

Ірина Верещук

Народна депутатка України IX скликання від партії Слуга народу

Ірина Верещук поділилася з Коментарями думкою стосовно відповідальності за фальшиві сертифікати вакцинації для діючих та екс-депутатів України

Якщо буде доведено, що народний депутат України купив сертифікат про вакцинацію, то він має бути покараний найбільш жорстким методом, тобто кримінальним провадженням з обмеженнями волі. Те покарання, яке передбачене звичайних громадян, для народного депутата має бути помножене на два. Мало того, що він наражає себе на небезпеку, так ще й дозволяє собі це робити в стінах парламенту. Тому це не припустимо. 

 

Я буду голосувати за постанову, яка допускає роботу в Верховній Раді лише за наявності негативних ПЛР-тестів і сертифікатів вакцинації, тому що я вакцинована й інших закликаю робити щеплення. Я дуже прошу, щоб політики висловлювалися за вакцинацію, адже це єдиний шлях зберегти наші життя. 

 

Щодо фальшивого паспорта вакцинації Надії Савченко, то, якщо поліція це доведе, суд має встановити міру покарання, оскільки не можна навіть колишньому політику, який залишається публічною особою, ходити на телеефіри, ось так ставитися до закону та порядку. Якщо ми хочемо ладу в країні, то повинні навести порядок із собою.

 

Зараз на сайті Міністерства охорони здоров’я перераховані адреси центрів, де можна безплатно зробити тест на коронавірус. Я знаю, що на залізничному вокзалі в Києві є така можливість. Нещодавно мої знайомі говорили, що зробили тест на ковід за 15 хвилин. Основне зараз – це інформування населення, бо якщо в Києві є 71 центр, де роблять безплатно такі тести, то про це має бути на кожному стовпі написано. Я зараз не можу назвати жодної адреси, крім тієї, про яку мені сказали знайомі, адже я вакцинована і не шукала таких центрів. На мою думку, люди захотіли б пройти тест безплатно, якби у них була така потреба. Тому і депутати, і журналісти мають поширювати подібну інформацію серед населення, оскільки воно дійсно може про це не знати. 

 

 



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!