ДУМКИ

Муса Магомедов : Що не так зі змінами у Кабміні України

04-11-2021 09:11

2

Муса Магомедов

народний депутат України IX скликання

У середу, 3 листопада, український парламент відправив у відставку одразу п'ять міністрів. У четвер, 4 листопада, голосують за нові кандидатури. Своєю думкою про те, що відбувається з виданням «Коментарі», поділився народний депутат Верховної Ради України ІХ скликання Муса Магомедов

Верховна Рада відправила у відставку п'ятьох міністрів.

Інтриги не було. Рішення ухвалено в Офісі президента, парламент його просто легалізував.

Звільнені міністри екології, оборони, економіки, стратегічних галузей економіки та реінтеграції про виконану роботу не звітували. У сесійній залі під час голосування були присутні Абрамовський (Мінекологія) та Рєзніков (Мінреінтеграції), але з трибуни не виступали.

Прем'єр-міністр Шмигаль також не прийшов, необхідність кадрових рішень не пояснив. Та й що йому пояснювати, якщо все було вирішено давно і не особисто?

Депутати, які виступали у залі, висували міністрам такі претензії – відсутність програми уряду, відсутність звітів про роботу, неможливість оцінити їхню ефективність. Але, якщо чесно, аргументи – так собі. Якщо йти за цим принципом, треба звільняти весь Кабмін.

Голосування пройшло за скороченою процедурою. За відставку проголосувала конституційна більшість – від 320 до 342 голосів. Без допомоги колег монобільшість зібрала голоси лише за відставку Резнікова (229).

Вже сьогодні будуть нові призначення. Голосування проходитиме за скороченою процедурою. "Слуги народу" вже надіслали до Кабміну пропозиції щодо кандидатів на посади. На місці Резнікова у Мінреінтеграції "слуги" хочуть бачити нардепа Ірину Верещук. Міністерство економіки очолить заступник голови ВП Єрмака – Юлія Свириденко, а стратегічними галузями промисловості займеться Рябікін, який досі очолював митницю. Також президент вніс кандидатуру Резнікова на посаду міністра оборони.

З міністерством екології – біда. Заміни поки що не знайшли. Виконуватиме обов'язки міністра заступник Абрамовського – Стрілець. В умовах тих екологічних викликів і зобов'язань, в яких опинилася Україна, залишати Мінекології без тямущого керівника схоже на злочин. Сподіваюся, що найближчим часом гідну кандидатуру буде знайдено.

Ну а щодо інших кандидатів на посади, то сподіваюся, що ми не просто проголосуємо, а почуємо в парламенті їхні програми та бачення їхньої роботи.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!