ДУМКИ

Павло Мельник : Як держава фінансово допомагає людям, які залишилися без роботи на тимчасово окупованих територіях України

02-06-2022 11:06

0

comments1195

Павло Мельник

Депутат Верховної Ради України

Усі соціальні виплати, гарантовані державою: зарплати бюджетникам, пенсії, соціальна допомога громадянам України здійснюються у повному обсязі та у строк. Але зараз є проблеми з отриманням виплат на тимчасово окупованих територіях.

Значною проблемою є зняття коштів у банкоматах чи розрахунок через термінал. Окупанти просто блокують інтернет-сигнал або змушують підприємців не використовувати безготівковий розрахунок. На цих територіях з'являються "підприємці", які за певний відсоток переводять у готівку ці кошти. Для пенсіонерів цей відсоток є значною втратою.

Отримати гроші через "Укрпошту" можна лише якщо виїхати на підконтрольну Україні територію. Останнім часом окупант блокує будь-яку можливість виїзду.

Разом з Ощадбанком було створено спеціальну програму. Вся сума пенсії чи соціальної допомоги зараховуватиметься та накопичується на рахунках, відкритих у цьому банку, яку громадяни можуть отримати у будь-якому відділенні на підконтрольній території.

Багато людей, які були офіційно працевлаштовані, на окупованих територіях оформили допомогу за програмою "єПідтримка" та отримали разово по 6500 тис. грн.

Нещодавно з'явилася нова можливість у додатку "Дія" – набуття чи продовження статусу безробітного без візиту до органів соціального захисту, що зараз важливо для тих людей, які втратили джерело доходу на окупованих територіях.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!