ДУМКИ

Інна Совсун : Чи можливе безпечне та повноцінне навчання в Україні під час війни

16-02-2023 04:02

0

Інна Совсун

Народна депутатка України IX скликання від партії Голос

Об’єктивно найкраще рішення - це максимально допомогти дітям у навчанні офлайн, адже це ефективніше з точки зору якості навчання, аніж навчання онлайн

Одне з ключових питань на сьогодні – питання безпеки навчання дітей. Забезпечення укриттів в школах - це зона відповідальності місцевої влади, так як саме вони керують школами, забезпечують їх матеріально-технічно. На національному рівні деякі зусилля були зроблені з боку Уряду, щоб залучити міжнародні донорські гроші для будівництва укриттів в школах та частково в університетах. В принципі, це всеодно відповідальність місцевих влад.

Щодо переходу на повне онлайн навчання, то ми тільки навчилися проводити навчання дистанційно а тут, в умовах відключень електроенергії ми розуміємо, що онлайн - це не вихід. Онлайн навчання перестає бути реальною опцією. І це прикро, адже Україна є однією з передових країн у забезпеченні навчання безпосередньо онлайн. Відключення світла поміняли парадигму, в межах якої вважалося, що онлайн навчання - це хороша і безпечна опція. На жаль, в таких умовах навчання не можна назвати якісним і це міна уповільненої дії для українського суспільства. Якщо наші діти не отримують адекватної освіти сьогодні, то вони не зможуть бути повноцінними громадянами через 10 років, не змоужть будувати сучасну інноваційну демократичну державу, і нам треба визнавати цю проблему. Важливим елементом цієї проблеми є також нерівність у доступі до освіти, адже є дітки в Харкові, які 3-4 місяці просиділи в метро без жодного навчання, і є діти в Ужгороді, які відносно безпечно могли продовжувати навчання в темпі, передбаченому програмою. Тому, до різних дітей доведеться шукати різні підходи, у нас не буде єдиного рішення для всіх.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!