ДУМКИ

Дмитро Кулеба : Чому українські союзники досі бояться надавати Україні далекобійну зброю

01-03-2023 04:03

3

Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ

Ракети середньої дальності потрібні, щоб вражати російські опорні стовпи та командні пункти в глибині окупованих територій України

Якщо подивитися на карту, що зробили росіяни? Вони розвернули свої командні центри на окупованій території там, де ми не взмозі їх дістати тією зброєю, яка зараз є, тому що це сотні кілометрів.

Найкращий спосіб зірвати російський наступ – це розірвати ланцюжки їх матеріально-технічного забезпечення та постачання до лінії фронту. Постачання складається з трьох основних елементів: постачання боєприпасів, постачання нової зброї та особисте постачання і постачання живої сили. Порушити цей процес можна тільки ракетами великої дальності.

За останній рік ми чули стільки аргументів щодо використання зброї: “ми не можемо дати вам цю зброю, тому що це може загострити ситуацію” “ми не можемо дати вам цю зброю, тому що ви будете використовувати її проти російської території”...  Жоден із цих аргументів не доведений. Я не відчуваю жодного страху у наших партнерів щодо надання ракет більшого радіусу дії, і насправді, я вважаю, що єдине невирішене питання щодо озброєнь, яке потрібно вирішити, це питання про надання Україні бойових літаків. І ми вже на цьому шляху. Ми розблокували постачання майже всіх видів зброї все за останні дванадцять місяців. І найголовніше зараз питання, як забезпечити стабільність цих поставок. Це безпрецедентно складна логічна операція, яка має підтримувати супротив агресії протягом тривалого періоду часу. Звучить легко: на кшталт "країна X надсилає 15 000 артилерійських снарядів в Україну". Але чи можете ви уявити, що потрібно для транспортування 15 000 артилерійських снарядів, скільки потрібно платформ, скільки вантажівок?! Це неймовірно складно. 



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!