Блог

Dmytro Levus: Рятувальний жилет для підсанкційного

Що ховається за відповідями Авакова та Разумкова адвокату Куршутова

0

comments3201

Dmytro Levus

Політологія, конфліктологія, інформаційне протистояння в умовах гібридної війни, етнополітика

Закінчив КНУ, спеціальність політологія у 1998 

«Рускій мір» вповзає всюди де є корупція або відвертий кримінал. Доведено 2014 роком. Корумповані чиновники внаслідок побажання, висловлених їх партнерами по нелегальному бізнесу (а ці партнери чомусь завжди мають зв’язки з російськими «авторитетами», які так само завжди пов’язані з кремлівською вертикаллю), приймають сприятливі для окупанта рішення та блокують роботу влади. Кримінал постачає «піхоту» для виконавців штормів у вигляді зрежисованих Москвою народних бунтів та для загонів проксі. Особливе місце займає у такому вимірі саме контрабанда. Бо там зв'язок з «запоребриком» більш ніж очевидний. Природно, що санкції, які цього року накладалися РНБО були спрямовані саме на контрабандні схеми. Бо це відверта загроза національній безпеці і у плані фінансових втрат, і впливу РФ.

          Тоді, тепер вже колишній міністр внутрішніх справ Аваков на позір був непримиренний та жорсткий щодо контрабандистів. І один із фігурантів санкційних списків Сеяр Куршутов був для нього контрабандистом, а самі санкції він вважав цілком логічним та правовим механізмом. Але все тече і все змінюється. І ось разом з іншим «відставником», колишнім вже спікером Разумковим колишній міністр захищає Куршутова. І робиться це синхронно та узгоджено. У доволі подібних висловах та зворотах, Дмитро Разумков та Арсен Аваков (перший як народний депутат, другий просто як громадянин) відповідають на лист адвоката Сеяра Куршутова, створюючи юридичне обґрунтування для оскарження санкцій. Пікантність ситуації у тому, що раніше ані перший, ані другий не захищали Куршутова. Зараз варто оцінити звороти з листа Авакова: «інформація щодо конкретних правових підстав та мотивів, з яких застосовано з яких застосовані … санкції до громадянина Куршутова на засіданні РНБО не обговорювалися», «правові підстави, мета та мотиви, визначені Законом України про санкції при прийнятті рішення щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних санкцій до громадянина України Куршутова Сеяра були відсутні», «відповідне рішення могло бути ініційоване з політичних мотивів». І Разумкова: «… на засіданні РНБО підстави мета та мотиви не розглядалися», «відповідне рішення могло бути ініційоване з політичних мотивів». Скидається на те, що відповіді узгоджені з автором листа-запиту внаслідок розмови у дусі: так що там у відповіді написати. Ну, чи так воно співпало. І прямо так, аби і з юридичної точки зору оскаржити рішення, і мотивацію «політичної упередженості» привнести. Особлива ж пікантність у тому, що автори відповідей «нічтоже сумняшеся» пишуть, що на їх думку, рішення є неправовими, але вони їх підтримували тоді і проти з обуренням не виступали. І при цьому ніякого дисонансу.

          Насправді проблема не лише у тому, що колишнє перебування на політичному Олімпі пани Разумков та Аваков можуть використовувати для підтримки своєї соціальної ваги у різних вимірах. Оскарження санкцій щодо одного фігуранта у подальшому створює можливість для масштабної атаки російської агентури на цей механізм взагалі, аж до звільнення з-під санкцій Медведчука як мінімум. Бо «рускій мір» заходить саме у такі шпаринки: корупції та псевдоюридичних рішень з політичним присмаком…

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!