Блог

Dmytro Levus: Зарплатня поліції. Як забезпечується зростання.

Результати операції «Акциз»

0

comments5880

Dmytro Levus

Політологія, конфліктологія, інформаційне протистояння в умовах гібридної війни, етнополітика

Закінчив КНУ, спеціальність політологія у 1998 

Зовсім недавно в інформпросторі України однієї з головних тем була ситуація навколо погроз з боку поліцейських щодо можливого страйку та вже реальних звільнень через низьку зарплатню та невиплату премій. Разом з тим, причини, через які настала ця криза були не настільки очевидні, як це намагалися довести часто-густо ЗМІ та лідери громадської думки і просто звинуватити нинішнє керівництво МВС у непрофесійності та небажанні розібратися у проблемах рядових співробітників. Так само як і частина правдорубів, які «намагалися боротися проти системи» мали свою, не настільки шляхетну, насправді, мотивацію. І деякі з цих аспектів ми спробували розглянути раніше. Так само там розглядалася реальний план та наміри міністра Монастирського з підвищення зарплатні (що він, до речі, вважає своїм пріоритетом та на чому наголошує під час публічних комунікацій) та чому цього не сталося і інформація про це не стала відомою широкому загалу.

          Зараз вже є подробиці передбаченого механізму підвищення заробітних плат. Отже воно відбудеться з лютого 2022 року. При чому наразі це передбачається Державним бюджетом, у Законі про бюджет на це виділено додаткові 2,8 мільярди гривень. І це на тлі того, що два останні роки у бюджет країни кошти на підвищення грошового забезпечення не закладалися абсолютно. Доплати ж робилися точково, за рахунок Ковідного фонду. З передбачених коштів на зарплату Національної поліції піде 1 мільярд гривень, інші гроші підуть на підвищення зарплатні усім працівникам МВС. Зокрема, йдеться про прикордонників, рятувальників, нацгвардійців та службовців міграційної служби. Підвищення з 1 лютого для усіх перелічених передбачається у розмірі 10%. Як і зазначалося раніше, кошти для підвищення заробітної платні надійшли завдяки проведенню МВС наприкінці минулого року операції «Акциз», спрямовану на боротьбу з нелегальною реалізацією підакцизних товарів, яку санкціонував Денис Монастирський з 1 листопада 2020 року. І яка принесла до бюджету за два останні місяці того року додатково 2,3 мільярди гривень. Тобто є конкретний результат роботи МВС. 

          Крім того, з лютого буде відновлено і право рятувальників та поліцейських на пільговий фінансовий лізинг на житло, що в умовах великого рівня відсутності власного житла працівників МВС теж має значення, яке важко недооцінити. 

          У цілому ж, це є свідченням розуміння з боку керівництва МВС необхідності системного підходу до забезпечення належного рівня зарплат працівників міністерства. 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!