Блог

Віталій Бала: Головна подія тижня

Чи правильні рішення прийняла чинна українська влада стосовно Білорусі?

0

comments6672

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Головна подія тижня

Головною подією тижня в Україні, на мою думку, були заяви і рішення стосовно примусової посадки літака Ryanair в аеропорту Мінська та арешту опозиціонера Романа Протасевича. Про це говорили і писали цілий тиждень не тільки в Україні.

Україна була однією з перших країн, які заявили про санкції стосовно Білорусі. Було прийнято рішення про закриття повітряного простору для Білорусі, а МЗС України підготувало пакет санкцій проти громадян Білорусі, які підтримують режим Лукашенка.

Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) на своєму спеціальному засідання, де були присутні представники 63-х країн прийняла рішення про розслідування цього інциденту.

Такі швидкі рішення чинної влади сьогодні, як критикують в Україні, так і підтримують.

Білорусь вже прийняла свої рішення щодо України обмеживши імпорт українських товарів, запровадивши режим індивідуального ліцензування.

У будь-якому випадку стосунки з білоруською владою і персонально з Лукашенком зіпсовані і ситуація буди тільки погіршуватись.

А зважаючи на версію, що російські спецслужби були причетні до цього інциденту, Лукашенко буде шукати підтримки саму у Путіна, що він вже зробив, коли приїхав на зустріч у Сочі.

Всі санкції, які вводяться і будуть можливо вводитись проти режиму Лукашенка тільки прискорять "поглинання" Білорусі Росією. І в Україні виникає загроза ще на понад 1000 км (1084 км)кордону з Білоруссю.

То чи потрібно було так поспішати чинній українській владі і створювати для України не тільки проблеми з бензином, але й з реальним погіршенням двосторонніх відносин, які впливають і на питання безпеки для України? На це питання так чи інакше ми скоро отримаємо відповідь.

Ця ситуація продемонструвала, що чинна українська влада здатна на прийняття швидких кардинальних рішень, але виникає од разу одне питання.

Чому чинна влада не приймає таких рішень стосовно країни-агресора РФ та її високопосадовців?



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!