Блог

Віталій Бала: Головна подія тижня

Про інтерв'ю Володимира Зеленського

0

comments6516

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Головна подія тижня.

Головною подією тижня, на мою думку, було інтерв'ю Володимира Зеленського телеканалу "1+1".

Це інтерв'ю, а точніше його зміст обговорюють і ще будуть обговорювати, як прихильники Зеленського, так і його опоненти.

Але, на мою думку, точно варто акцентувати увагу на декількох заявах, які прозвучали під час інтерв'ю.

По-перше, мова йде про справу "вагнерівців". І справа не у тому, чи прикрив Зеленський свого главу офісу, якого підозрюють у зриві спецоперації, а у тому, що президент України визнав сам факт існування такої спецоперації, яку з самого початку всі в офісі президента заперечували і у першу чергу його глава офісу. Тепер рівень довіри до слів Зеленського стосовно цієї спецоперації, окрім його прихильників,напевно, рівняється нулю. І не тільки у цьому проблема, бо тепер вже всім зрозуміло, що спецоперація таки готувалась і вона була зірвана. Але наступним кроком у цій справі повинно бути неупереджене розслідування і не депутатів Верховної Ради, а СБУ, щоб українці почули прізвище чи прізвища людей, які причетні до зриву спецоперації щодо "вагнерівців". А суд вже вирішить була державна зрада, чи ні. Чинній владі краще це зробити самій, бо наступна влада змушена буде без лишніх сентиментів притягнути до відповідальності чинного президента.

І по-друге, варто звернути увагу на питання референдуму, який за словами Зеленського можливий стосовно Донбасу, хоча Володимир Олександрович цього ніби дуже б не хотів. І знову, мова не про стіну, про яку говорив Володимир Зеленський, а про перенесення відповідальності на рішення референдуму. З самого початку розмов про закон про референдум, а згодом і після його прийняття, складалось враження, що цей закон має вирішити саме питання особливого статусу Донбасу, чого так хоча країна-агресор і не проти наші, ніби союзники. Адже закон про референдум, який чинна влада обіцяла під час виборчих кампаній повинен був бути одним із першим, якщо не перший, а про нього почали говорити тільки тоді, коли вирішували питання війни на Донбасі у той відомий спосіб "зазирнути в очі" Путіну.

Все інше про що говорив Володимир Зеленський загалом продемонструвало, що він знаходиться у якійсь паралельній реальності і саме сумне, що він у цю реальність вірить, а це вже небезпечно для майбутнього України.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!