Блог

Віталій Бала: Головна подія тижня

Про ментальний розкол в Україні.

0

comments6421

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Головна подія тижня

Головною подією тижня в Україні, на мою думку, було відзначення 1033-ої річниці Хрещення Руси-України.

Ця дата продемонструвала існування двох частин України, які відрізняються одна від одної зовсім не мовою і навіть не вірою, а ментальністю.

Російська православна церква, яка представлена в Україні церквою, яка і досі називається чомусь Українською православною церквою Московського патріархату(УПЦ МП) організувала хресну ходу, хоча, навіть з точки зору здорового глузду, під час пандемії коронавірусу такі заходи непотрібно проводити. Але, на мою думку, у такий спосіб російська церква вирішила продемонструвати свою впливовість і наявність в Україні і це їй певною мірою вдалось, навіть нехтуючи здоров'ям своїх парафіян.

Натомість Православна церква України(ПЦУ) відмовилась від хресною ходи саме через пандемію коронавірусу, що, на мою думку, не тільки правильно, але й демонструє різницю у відношенні до своїх парафіян порівняно з УПЦ МП.

У будь-якому випадку існування в Україні російської церкви, яка називається українською, розколює країну на дві частини.

Отримання Томосу про автокефалію Православної церкви України не просто відновило історичну справедливість, але і стало початком набуття духовної незалежності від Росії.

На жаль, попередня влада і чинна влада, не вирішили і не вирішують питання УПЦ МП, щодо перейменування її на російську православну церкву в Україні.

Таке перейменування, насправді просто поставить все на свої місця і головне, жодним чином не вплине на віросповідання громадян України, але стане початком подолання ментального розколу, який так плекає і підтримує країна-агресор.


 


 


 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!