Блог

Віталій Бала: Головна подія тижня

Чергові позачергові сесії Верховної Ради

0

comments3527

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Головна подія тижня.

Головною подією тижня, на мою думку, були позачергові засідання Верховної Ради.

1. Скликання цих позачергових засідань вкотре продемонструвало, що чинна влада неадекватно оцінює критичну ситуацію у країні, як і стосовно боротьби з пандемією Ковід-19, так і загроз з боку країни-агресора.

2. Перелік питань, які розглядались, на мою думку, точно не потребували позачергових засідань.

3. Це стосується, як і повернення відповідальності за неправдиві дані у деклараціях, так і питання рейдерства чи створення індустріальних парків.

4. Так, питання відновлення роботи Мінагрополітики є важливим, але це питання повинно було вирішитись ще у січні. Тому "героїчне" подолання проблем, які самі ж створювали, коли приймали безвідповідальні рішення про ліквідацію Мінагрополітики, просто стало виправленням хибного рішення.

5. Чи є важливим питання тарифів електроенергії для населення? Звичайно таке питання є важливе, але це питання також стало наслідком раніше прийнятого рішення урядом.

6. Невже позачергові сесії потрібно скликати тільки для того, щоб виправляти раніше прийняті хибні рішення чи закони? Якщо це так, то варто розробити графік таких засідань, бо виправляти потрібно багато, та й ще не раз будуть прийматися рішення у майбутньому, які чекатимуть на скасування. Тому, можна запропонувати суботу та неділю для такої "плідної" робити на позачергових сесіях Верховної Ради.

7. А от реальні питання, які потрібно вирішувати швидко і ефективно чомусь залишились поза увагою депутатів.

8. Так вчергове послухали міністра охорони здоров'я Степанова, який розповів про мільйони доз вакцин, які вже проплачені і прибудуть в Україну протягом 2021 року. Тільки навіть якщо вони прибудуть, було б добре, щоб диво таки відбулось, до кінця року важко уявити вакцинування необхідної кількості людей для вироблення колективного імунітету, тобто вакцинацію близько 70% дорослого населення країни.

9. Також незрозуміло, чому поки нема вакцини, ми маємо 13 регіонів у червоній карантинній зоні, а загально національний карантин не вводиться.Верховна Рада чомусь не підіймає це питання і не шукає фінансових ресурсів для компенсації громадянам. Все йде за течією і складається враження, що депутатів не цікавить, а чим займається глава уряду, чому він фактично самоусунувся від питання боротьби з пандемією Ковід-19.

10. Верховна Рада живе у якомусь своєму паралельному світі, який не просто відрізняється від реальної ситуації у країні, той світ зовсім інший. тому прийняття рішень практично не впливає на покращення ситуації у країні.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!