Блог

Віталій Бала: Головна подія тижня

Перший пішов?

0

comments6842

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Головна подія тижня

Головною подією тижня в Україні, на мою думку, стало оголошення та вручення підозри Віктору Медведчуку та суд по обранню йому запобіжного заходу.

Ця подія матиме продовження і впливає не тільки на внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Путін вже зробив з цього приводу декілька заяв під час засідання Ради Безпеки РФ. До того ж, зараз йде багато розмов про можливу реакцію країни агресора на звинувачення Медведчука, кума Путіна. На це, менше всього потрібно звертати увагу і притягнути Медведчука до відповідальності.

По-перше, на мою думку, вперше в Україні, держава почала боротьбу з агентами впливу Кремля, а точніше з головним агентом, Віктором Медведчуком. І це дуже добре. ОПЗЖ, як і сам Медведчук заявляють про політичне переслідування. Так більшість політиків і громадян України вважає і заявляє, що ОПЗЖ на чолі з Медведчуком є п'ятою колоною в Україні і працюють в інтересах країни- агресора. Тому, тільки у суді буде доведено або спростовано чи справи Медведчука є політичним переслідуванням чи він таки понесе відповідальність за свою антиукраїнську діяльність. Вважаю, що не тільки один Медведчук повинен відповідати.

По-друге, процес тільки почався, отже нема сенсу говорити про те, хто програв, а хто виграв. Рішення суду про цілодобовий домашній арешт та носіння електронного браслету для кума Путіна, не є виграшем. Склалося враження, що Медведчук навіть хотів, щоб його затримали, що дало б на мою думку, значно більше політичних дивідендів, аніж зараз, про що заявляють, так звані політичні експерти. Дуже сподіваюсь, що коли будуть пред'явлені обвинувачення у суд, ніякі адвокати не допоможуть Медведчуку уникнути від відповідальності.

І по-третє, головне, щоб чинна влада, зокрема президент Зеленський, не зупинялись і не розігрували якийсь технологічний сценарій. Можна почути вже зараз, що ніби команда Зеленського хоче "вивести" у другий тур проросійського політика, щоб бути впевненим у перемозі Зеленського на майбутніх президентських виборах. Насправді, трохи зарано про це думати і поготів робити, хіба що Зеленський планує дочасні президентські вибори. Але, на минулих президентських виборах, також намагались втілити у життя сценарій з проросійським політиком у другому турі, що завершилось фіаско для ініціаторів того сценарію.

І наостанок, Зеленському слід усвідомити, почавши боротьбу з п'ятою колоною, що політичні ігри або нездатність довести до обвинувачення Медведчука в антиукраїнській діяльності, призведе до швидкого завершення його президентської каденції. Тому є сподівання, що офіс Генпрокурора, СБУ, НАБУ, Нацполіція будуть працювати професійно і добросовісно.

Без знищення п'ятої колони Кремля в Україні, побудувати успішну Україну буде неможливо.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!