Блог

Алексей Буряченко: Інформаційна війна з рф. СБУ викрила мільйонну ботоферму

Чи багато ще колаборантів в Україні?

6

comments5757

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

Коли весь світ слідкує за візитом Ненсі Пелосі на Тайвань в Україні всіх шокувала новина про «ліквідацію мільйонної ботоферми «Євросолідарності». За даними джерел «Української правди», йдеться про політсилу п’ятого президента Петра Порошенка «Європейську солідарність». Так, в інформації йдеться, що пропагандистські «потужності» цієї ботоферми використовували і представники російських спецслужб. Зокрема, через ботів вони поширювали фейкові новини щодо ситуації з фронтів та проводили інші інформаційні диверсії. Серед останніх "операцій" співробітники СБУ назвали поширення контенту про нібито конфлікт між керівництвом ОП і головнокомандувачем ЗСУ, а також проведення кампанії з дискредитації першої леді України.

 

Пікантним нюансом цієї справи є те, що організатором цієї злочинної діяльності (ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України - несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) виявився громадянин росії, який за даними слідства, організував інформаційно-підривну діяльність на замовлення однієї з вітчизняних політсил. Для координації злочинних дій був на «зв’язку» з чинним народним депутатом, що входить до близького оточення колишнього керівництва нашої держави.

 

Також, цікавим натяком на діяльність «певних» ЗМІ, уже, до слова, виключених із загальної сітки, є те, що цей «політтехнолог», як він сам себе називає, який є «творцем» цілої злочинної групи, неодноразово оприлюднював деструктивну пропаганду навіть від свого імені, особисто виступаючи на медіа-ресурсах, підконтрольних його «кураторам»

 

Отже, що «куратори» цієї мільйонної ботоферми, яку використовували російські спецслужби, на пряму пов’язані з колишнім президентом Петро Порошенко?.. Відповіді на ці надзвичайно резонансні запитання має надати, перш за все, слідство, а потім суд, адже ми живемо в правовій державі, але, якщо це виявиться правдою, репутаційний удар бувшому президенту та його політсилі, буде, просто, нещівний! І тут уже ніякі телеканали «вибілитись» не допоможуть, а куди остаточно приведе «ланцюжок слідства», ще і говорити зарано… покаже тільки час.

 

Досить знаковим, також є те, що активна робота правоохоронців по цій справі стартувала саме зараз, на фоні відставок Венедиктової та Баканова? Чому діяльність цих ботоферм не була зупинена раніше? Висновки напрошуються самі собою, погодьтесь… І у світлі цих подій, я абсолютно розділяю та підтримую ініціативу нового Генерального прокурора України Костіна, про необхідність «великої чистки рядів усіх силових і правоохоронних структур».

 

У мене складається враження, що наші «політичні ділки», ще так і не зрозуміли, що в Україні запроваджений воєнний стан, що країна у стані війни з агресором! І якщо свідоме «політиканство» та  політичне «розхитування човна» під час війни - це ще не стаття КК України, то спричинення інформаційних диверсій, розгін фейків про ситуацію з фронтів, чи інформаційний підрив діяльності державних органів в інтересах російських спецслужб – це точно злочин і винні мають бути справедливо покарані.

 

А якщо уже до кінця відверто, то війна оголила те на що ми усі так довго закривали очі і чому не хотіли вірити, що олігархи – це точно не друзі України, що олігархічні ЗМІ, не можуть бути проукраїнськими, що заради досягнення своїх політичних цілей багато політиків готові на все, навіть на співпрацю з ворогом… Це жорстока реальність, але ми маємо її прийняти, усвідомити, «переварити» і іти далі сильнішими, дорослішими та впевненими в своїх силах. Ми вистоїмо і перед внутрішніми і перед зовнішніми ворогами і навіть ще їм подякуємо за наше самоочищення. Слава Україні! 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!