Блог

Алексей Буряченко: Конгресвумен, із під Чернігова, грає "на руку" путіну

Республінку Спартц її колега по Конгресу США Мерсі Каптур звинуватила у "грі на руку путіну".

7

comments7271

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

Ось яка логічна та очікувана відповідь та оцінка заяви Спартц сьогодні прозвучала від співголови групи на підтримку України в Конгресі США Мерсі Каптур! Так, вона прямо зазначила, що: "Хоча деякі члени можуть прагнути посіяти розбіжності та розпалити напруженість, загалом Конгрес Сполучених Штатів твердо підтримує президента Зеленського та його керівництво, у той час як Україна бореться за своє виживання." 

 

Каптур наголосила, що рівень та масштаби співпраці США з офісом президента Зеленського "не дають підстав сумніватися у лояльності будь-якого чиновника" та звинуватила Спартц у грі на руку Путіну! "Ті, хто поширює дикі наративи, спрямовані на підрив позицій українських чиновників під час війни, необачно допомагають Путіну та його пропагандистам. Сполучені Штати віддані перемозі України, і український народ не має більшого друга, ніж Сполучені Штати", - запевнила Каптур. 

 

З вищенаведених актів, абсолютно зрозуміло, що необґрунтована та провокаційна зава Спартц є більше прикрим непорозумінням та виключення на фоні тотальної двопартійної підтримки України в США. Мені тільки дуже прикро, що таку ганебну публічну риторику, яка зараз, без сумніву, грає виключно на руку Кремлю, завела етнічна українка, уродженка маленького містечка Носівка, що на Чернігівщині..., яка у своїй виборчій риториці акцентувала увагу, саме на свою проукраїнську позицію і, навіть, згадувала злочини раднської влади, про які їй розповідав дідусь, а саме голодомор та "колективізацію". 

 

Я зараз не хочу звинувачувати Спартц у роботу на російські спецслужби, чи виконання замовлень проросійських лобістів в США, це потребує детальної перевірки і офіційних висновків компетентних органів, перш за все, в самих Сполучених Штатах Америки. А от, що знаю точно, то те, що такі заяви абсолютно повторюють російські наративи та надзвичайно охоче підхоплюються російським лобі по всьому світу, що точно не пришвидшить нашої перемоги над окупантом... 

 

Отже, зараз надзвичайно важливо не піддаватися на подібні провокації та намагання погіршити українсько-американські відносини та дестабілізувати політичну ситуацію в самій Україні! Прикро, що декі українські політики, ЗМІ та громадські діячі взяли необґрунтовану та без доказової бази, заяву Спартц собі "на прапор", продовжуючи "політичні ігрища" в інтересах Кремля, навіть під час війни. Припиніть, подумайте головою! Більше того, зараз коли США надає Україні найбільшу військову, політичну та фінансову підтримку за всю історію, і дуже складну ситуацію на фронтах, заради отримання сумнівних "політичних балів" усе це зруйнувати??? 

 

Відверто скажу, не розумію та категорично не підтримую, ні Спартц, ні тих політиків в Україні, які намагаються "розхитувати" цей човен в, можливо, найкритичніший момент української історії. Чи може цей "вкид" та необґрунтована зава Спартц вплинути на постачання зброї Україні, чи впровадженню Заходом чергових санкційних пакетів проти росії, звичайно ні. Але такі заяви кидають тінь на українську владу в цілому, прирівнюючи її до тієї, яка була в Україні раніше, до Зеленського, а це, в свою чергу, опосередковано може мати негативний вплив на просуванні інтересів України в усьому світі і намаганні якомога швидше "розібратися" з навалою рашистських орків і викинути їх з української землі! Будь-які дії, які направлені на те, аби отримати сумнівні "політичні бали" за рахунок необґрунтованої та бездоказової критики керівництва України, як в Україні, так і за її межами, в тому числі умисно затримувати військову допомогу для України, особливо, в такі надзвичайно-важливі критичні моменти в українській історії, - це робота на росію. Навіть якщо ця робота – незумисна. Це моя позиція.

 

Зараз потрібно консолідуватись та СПІЛЬНО тримати стрій! Адже, ворогу дуже боляче, як від успішних дії ЗСУ, так і від санкційного тиску наших друзів та партнерів! Рашка зараз кине усі свої "нафтодолари" на підрив довіри до України у світі, а отже, і на "тормозіння" воєнної, політичної та економічної підтримки... Ми маємо протистояти цим планам на усіх фронтах і, повторюсь, мені дуже прикро, що в пастку проросійських наративів та пропаганди потрапляють навіть наші українці за кордоном, які мали б, навпаки, стати опорою та лобістами просування "українських інтересів" в усьому світі. Будьте сильні!



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!