Блог

Постернак Олег: «КУЛЬТОВА СТАВКА» ПУТІНСЬКОГО РЕЙХУ

Те, що в РФ фактично встановлений осучаснений варіант нацистського режиму – не є секретом Полішинеля. І там, де будувався «третій Рим» фактично постав четвертий Рейх з усіма старими практиками: бомбардування КАБами житлових масивів, вивезення дітей, розстріл вагітних жінок, знущання над полоненими, катування патріотично налаштованих українців.

0

comments875

Постернак Олег

виборчі кампанії, внутрішня політика, політичні комунікації

політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки

Замість свастики новомодна позначка «Z», яка стала символом нового геноциду українського народу. Не дарма ж чеський президент Петер Павел влучно зауважив, що воєнний злочинець Путін діє так само як у часи Другої світової діяв Адольф Гітлер.

Дуже важливу місію у донесення істини має кіно. Особливо документальне. Один з таких гучних фільмів вийшов у США під назвою «Вплив», який розкриває багато правди щодо впровадження в РФ нацистської ідеології. Її стовпами стали Російська православна церква (РПЦ) і організація «РАЦИРС» (Російська асоціація центрів з вивчення релігій і сект), що долучені до терористичних, агентурних, дезінформаційних операцій по всьому світі.

 

Здавалось би, причому тут конфесійні організації і новий нацизм? За оприлюдненими даними, РАЦИС створив потужну міжнародну антикультову мережу, через яку була розгорнута інформаційна кампанія з поширенням антиукраїнської ідеології, метою дегуманізації української спільноти. Так, з подачі цієї структури Україна таврувалась як небезпечна «державна секта», «терористична оаза», «нацистська країна», що потребує «виправлення» та «порятунку». Звісно, й «визволення» від впливу «культів».

 

Навіщо Росії потрібна була ця брехня? Відповідь дуже проста. Виправдати кампанію запланованої росіянами денацифікації у разі вдалої реалізації цілей війни у 2022 році. Але для цього потрібно було інформаційне прикриття. Враховуючи величезні інформаційні ресурси, Кремлю після захоплення більшої частини України при правильній організації справи не стало б проблемою заполонити світові медіа дезінформацією про викорінення буцімто «українського нацизму», «секти» а насправді це був би рецидив 1937 року, можливо з більшим ентузіазмом. 

 

Видання The Independent ще у 2023 році писала, що є докази того, що РФ планувала спричинити умисний голод в Україні шляхом розкрадання українського продовольства у безпрецедентних масштабах й готувалася до цього заздалегідь.

Практика економічного терору та демографічної корекції української нації повинна була підлаштована під наратив «викорінення культів». Всіх патріотів України можна було охрестити «окультистами» і як за часів Гітлерівської Німеччини на представників єврейського народу була навішена жовта зірка зі словом «єврей», так і зараз завдяки РПЦ та РАЦИРС була б навішена нова жовта зірка на весь український народ під терміном «секта». 

 

Згодом в західних країнах зрозуміли куди схиляє російська пропаганда та її структури. Європейський суд з прав людини висловився проти використання урядами термінів «культ» і «секта». У 2022 році ЄСПЛ навіть ухвалив рішення, що такі дії порушують права на свободу людини. В ЄС почалось вже розслідування щодо мережі антикультових організацій. Також маємо огляд Глобальної контртерористичної стратегії ООН від 22 червня 2023 року, який чітко кваліфікує діяльність так званих антикультових організацій як акти тероризму. 

 

Сьогодні вступив в дію Закон «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій». Відтепер на території України РПЦ поза законом, а пов’язані з нею релігійні організації мають три місяці, щоб розірвати будь-які зв’язки з московським центром. Верховна Рада та Президент показали неабияку рішучість у цьому історичному питанні. І російський конфесійний вплив – не просто загроза для національної безпеки. Це навіть про здатність України знищити гідру російського нацизму під прикриттям ряс. Фактично Україна як кістка у горлі московського Рейху, захищаючи демократичні цінності від чергової спроби їх фашистської ревізії на європейському континенті. 

 

Світ має вжити колосальних заходів для протидії поширення нацистськоподібних ідеологій та наративів та притягнути до відповідальності тих, хто безкарно використовує мову ненависті та дегуманізації для виправдання агресії. В цьому плані, документальний фільм «The Impact» став інструментом викриття загрози світової демократії. Подивитися фільм англійською мовою можна за посиланням: https://actfiles.org/the-impact-groundbreaking-documentary/



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!