Блог

Алексей Буряченко: Лють і сльози радості Херсону. Зачищення колаборонатів

ДБР затримало і заарештувало заступника голови Херсону

5

comments8302

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

Деокупація Херсону -- це звичайно значна перемога України над путінським терористичним режимом, але це ще тільки початок. Оскільки ворог продовжує цинічно обстрілювати мирне місто з артилерії та РСЗО, снаряди яких майже не можливо перехопити, а в місті ще потрібно зробити цілий ряд фільтраційних заходів по виявленню зрадників та колаборантів та знешкодження загроз мінування. Але найголовніше, що ми відвоювали людей, що так довго перебували під ворожою окупацією, і, звичайно, сам незламний Херсон!

 

Найсвіжіша інформація з деокупованого Херсону одночасно і надихає, і витверезвляє, оскільки розумієш, до по повноцінного повернення мирного життя в Херсон ще пройде не один день чи тиждень...

 

Так, сьогодні за інформацією прес-офіцера комендатури оборони Херсона Дмитра Плетенчука: “По Херсону ворог періодично гатить з різних типів ракетного та артилерійського озброєння... Сьогодні вчергове поцілили, постраждала чергова лікарня - це обласна стоматологічна поліклініка. Окрім цього, є "прильоти" по житлових будинках". І так, на превеликий жаль постійно... Ворог гатить по місту без розбору, просто знищуючи його та мирних жителів. Умисно обстрілюються саме об’єкти соціальної інфраструктури, щоб створити у місті хаос і помститися українцям за те що вони вимушені були з позором тікати. Також, сьогодні росіяни поцілили в “особливо важливий військовий об’єкт” — це обласний художній музей! Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський зазначив, що: " Російська Федерація – країна, яка воює не лише з лікарнями, а й з музеями. Сьогодні вранці було обстріляно Херсонський художній музей імені Олексія Шовкуненка. Постраждала будівля - вибито вікна, розбито стіни".

 

І це тільки один день незламного Херсону... А що було під час окупації, які звірства творили російські загарбники, ще тільки потрібно буде встановлювати та і про зрадників та колаборантів не забувати. Адже саме вони, зрадники, підло здали Херсон ворогу, плюнувши на все, що знали і любили... корисливі виродки. Ми усіх знайдемо і покарання буде незворотнім, жорстким та, безумовно, справедливим!

 

А надихає те, що зараз уся країна спільними зусиллями намагається вдихнути в Херсон нове життя, лікувати йому рани та прибрати з нього усю ту гниль, яка отруювала його весь цей час! Кожен працює у своїй сфері та на своєму місці — волонтери везуть гуманітарку, Уряд виділяє гроші з бюджету на відновлення критичної та соціальної інфраструктури, енергетики уже поновили електропостачання у половину міста, а правоохоронці цілодобово вичищають місто від зрадників та деструктивних елементів.

 

Так, одразу після деокупації 14 листопада в Херсон завітав особисто Президент України Володимир Зеленський та керівник ОП Андрій Єрмак і уже тоді стало зрозумілим, що Херсон дуже швидко “поставлять на ноги”, а терпіти колаборантів та зрадників там, точно, ніхто не буде! За наслідками цього візиту, уже на наступний день, Уряд виділив на відновлення критичної та соціальної інфраструктури Херсону 100 млн.грн. Ця сума звичайно не вирішить усіх питань і не дозволить відбудувати місто після навали російської орди, але, точно, дозволить системно вирішити найбільш болючі інфраструктурні питання та в максимально стислі терміни поставити місто “на ноги”.

Особливо мені “лягла на душу” інформація про те, що Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало і уже заарештувало зрадника-високопосадовця заступника мера Херсона, який перейшов на бік ворога та є близьким соратником, ще одного зрадника, путінського-гауляйтера Сальдо! До російського вторгнення посадовець відповідав за питання діяльності виконавчих органів міської ради. Особливо огидним є те, що ця особа, не просто добровільно виконувала волю окупантів, а ще і робила усе можливе, щоб допомагати їм при організації юридично-нікчемних псевдореферендумів на Херсонщині! Також, за інформацією правоохоронців, він мав безпосереднє відношення до незаконного обігу зброї та вибухових речовин, а при затриманні у нього знайшли російські пропагандистські матеріали та конституцію рф. До речі, йому повідомили про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років.

 Так що хочу сказати дякую, усім причетним до звільнення Херсону і, особливо, ЗСУ та Президенту України Володимиру Зеленському, як Верховному Головнокомандувачу ЗСУ України! Військові свою справу зробили, тепер час для стабілізаційно-фільтраційних заходів спеціальних служб, а ми бачимо, що ДБР свою роботу, точно, знає і виконує максимально якісно та філігранно, не боячись ні гучних фамілій, ні погроз! Успіхів хлопці! Я умисно звернув сьогодні на вас особливу увагу, тому що своїми діями ви заслужили, щоб вас не просто сухо згадали в новинах. Так тримати!

 

Але, повторюю, роботи ще багато і її вистачить на всіх!

 

А тим хто уже заспокоївся раджу ознайомитись з матеріалами Associated Press де журналісти-розслідувачі розповідають про звірства і тортури, які вчиняли російські окупанти на Херсонщині! Так, у самому Херсоні було виявлено 5 приміщень для тортур та ще 4 у Херсонській області. Українців там тримали під замком, били, катували струмом, допитували та загрожували смертю.

 

Усім хто не боїться моральної травми раджу почитати це розслідування  Associated Press  після нього нормальну людину переповнює тільки лють до ворога, з однієї сторони, і сльози радості на очах, коли розумієш, що ми все ж звільнили рідний і дорогий нашому серцю Херсон!

 

Ми не відступимо і будемо гнати цю путінську нечисть до самих наших міжнародно визнаних кордонів! Безжально та прагматично зачищатимемо нашу землю від ворогів та колаборантів і паралельно вдихаючи в неї нове життя через оновлення та відбудову!

 

Путінська орда — це смерть та темрява, а Україна — це завжди життя, свобода та світло! Світло завжди переможе темряву, навіть якщо темрява дуже прагне це світло вимкнути)



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!