Блог

Алексей Буряченко: Місія МАГАТЕ -- проміжні висновки. Недостаток рішучості. РФ, за межею адекватності-3

Місія МАГАТЕ. Проміжні результати. Аналіз.

5

comments5773

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

Звичайно, потрібно дочекатись першого офіційного звіту від Гроссі 6 вересня в ООН, але уже зараз ми можемо констатувати, що МАГАТЕ разом з українською владою та світовою антипутінською коаліцією, змогли зруйнувати плани Кремля і їх бажаний сценарій розвитку подій. А це - формально-поверхнева та безрезультатна двогодинна "екскурсія" МАГАТЕ по ЗАЕС, без світових ЗМІ та під "дружніми" дулами автоматів...

 

По-перше, на ЗАЕС місія МАГАТЕ поїхала не через тимчасово окупований Крим, як того хотіли рашисти, а через Київ, попередньо зустрівшись з вищим керівництвом держави та особисто Президентом України Володимиром Зеленським і, по-друге, місія МАГАТЕ приїхала не на день, як це уже анонсували у всіх ЗМІ окупанти, а, фактично, дали початок постійної місії на ЗАЕС, про що Гросі уже заявив 02.09.22, даючи свої перші коментарі західним ЗМІ.

 

Отже, резюмуючи, хлопці з МАГАТЕ виявились досить рішучими і хоча не досягли поставлених цілей по створенню демілітаризованої зони та видворенню з території рашистських терористів, але заклали для цього міцний фундамент. Адже, ми чудово розуміємо, що силових методів впливу на рф у МАГАТЕ просто не було, а от у ЄС, НАТО та ООН є... навіть не зважаючи на право вето рф в останній. Ядерний шантаж світу за допомогою найбільшої атомної АС в Європі це і є тією "залізобетонною" підставою, яку можна використати, щоб це вето обійти.

 

Зауважу, і зараз настав саме той момент коли наше завдання та відповідальність включатись в медійний порядок денний максимально активно! Уже завтра МАГАТЕ офіційно дасть свій перший проміжний звіт по результатам моніторингу на ЗАЄС і ми маємо не огульно критикувати слабкість позиції та можливі проросійські впливи в самій МАГАТЕ, а допомогти їм бути більш рішучими і не піддаватись спокусам окупантів. Показати світу максимально правдиву картину захоплення та обстрілів ЗАЕС зі сторони російських ядерних терористів!

 

Не хочу наврочити, але відчуваю, що стратегічна перевага, все ж, на нашому боці і уже давно нікому в світі не потрібно пояснювати, що рф це неадекватна держава-терорист з ядерною дубиною! Такими кроками публічної фіксації своєї неадекватності та недоговороспроможності, як відмова покинути ЗАЕС та створення демілітаризаційної зони навколо неї, росія стріляє собі навіть не в ногу, а виключно в голову. Адже, терпіти ядерних терористів в центрі Європи ніхто, точно, не буде! 

 

Які перспективи запровадження спільного миротворчого контингенту ООН та ЄС (поліцейська місія) на території ЗАЕС, про що, буквально вчора, натякала Литва? Думаю, дуже великі. І от у цієї місії, уже, точно, буде зброя і право до примусу російської сторони... Тримаймо стрій і єдину консолідовану позицію! Тільки так ми щодня примушуємо світ бути більш рішучими в допомозі Україні та до боротьби з рашистським злом!

 

Посилання на ефір тут та в першому коментарі (мій коментар з 13 хв.): / https://www.youtube.com/watch?v=l-aV0B8jr-c&t=4391s



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!