Блог

Віталій Бала: Про іноземних громадян в українській політиці.

Кіра Рудик - то Ви вже американка, чи просто паспорт США отримали і залишились українкою?)

0

comments5334

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про іноземних громадян в українській політиці.

Учора голова партії "Голос" Кіра Рудик в ефірі каналу "Україна 24"тричі не змогла конкретно відповісти на питання чи має вона американське громадянство. На питання вона тричі відповідала, шо вона народилася в Україні і є українкою.

Те, що наші політики мають подвійне, а іноді навіть і потрійне, можливо і більше, громадянство ні для кого не є секретом, окрім відповідних правоохоронних органів, які закривають на це очі.

У свій час ми дізналися про очільника СБУ, міністра оборони за часів президенства Віктора Януковича, що вини мають російське громадянство.

Були різні чутки про різних політиків про отримання громадянства іншої країни, навіть підозрюють у подвійному громадянстві чинного президента Володимира Зеленського.

Але формальних доказів у багатьох випадках не було і нема.

Можливо, що звинувачення деяких політиків у подвійному громадянстві і було безпідставним, але, на мою думку, всім поликам, яких підозрюють в отриманні громадянства іншої країни, потрібно задавати пряме питання про наявність такого громадянства.

Учорашня реакція і відповіді Кіри Рудик самі говорять за себе і навіть сьогоднішня заява партійної прес-служби не може нівелювати ті сумніви і підозри у щирості і правдивості лідерки партії "Голос".

Рано чи пізно все відкриється, але ситуація, коли громадяни інших країн обираються до українського парламенту, займають посади в українському уряді, або призначаються на інші відповідальні посади, як на мене, не може бути прийнятним і таким випадкам не можна толерувати.

Політики, які стали громадянами інших країн, навряд чи, м'яко кажучи, будуть дбати про інтереси України, тому потрібно прийняти відповідні рішення, які унеможливлять обрання до парламенту, органів місцевого самоврядування чи призначення на відповідальні посади громадян інших країн.

P.S. А стосовно Рудик, то з такою лідеркою у партії "Голос" точно не буде ні сольної політичної партії, та і в хор нема сенсу брати, бо одна фальш.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!