Блог

Віталій Бала: Про місцеві вибори

Попередні підсумки

0

comments2835

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про місцеві вибори. Попередні підсумки.

1. Всі обговорюють і називають причини низької явки, ніби не було зрозуміло, що явка на місцевих виборах завжди нижча, а в умовах пандемії коронавірусу вона не збільшиться, а навпаки.

2. Стосовно розчарування громадян, так, напевно цей фактор спрацював, але не тільки стосовно чинної влади, адже понад 60% виборців не можуть бути розчаровані тільки у владі.

3. Тому, нові політичні проекти, нові політичні партії, які змогли показати гарний результат на цих виборах, на мою думку, повинні задуматись яким чином переконати тих 60% виборців, щоб вони їх підтримали на парламентських виборах.

4. А парламентські вибори, саме дочасні вибори, після місцевих виборів з великою ймовірнісю будуть у порядку денному української політики.

5. Цікаво також було учора ввечері і вночі дивитись телеканали, у яких різні власники і які фактично стали пропагандистськими для певних політичних партій.

6. На цих телеканалах успіхів на виборах досягли саме ті партії, за які вони агітували, вони зійшлися тільки в одному у програші чинної влади, яку також по-різному критикували, м'яко кажучи.

7. Зараз вже почали говорити про розділ Украхни за результатами виборів.

8. Не варто поспішати, адже результати ще не пораховані. А на місцевих виборах більшість вже не захотіла грати у експеременти з некомпетентною та непрофесійною чинною владою. А в різних регіонах різні люди були при владі, яких і підтримали на виборах. Не обійшлось і без сюрпризів, для коогсь ці сюрпризи неприємні, а для когось дуже приємні, така вона демократія і є.

9. Вперше, регіональні політичні партії дали бій національним партіям і зокрема тим, які представлені у парламенті. За результатми виборів побачимо, хто реально переміг.

10. У будь-якому випадку, вірус зеленої влади в Україні суттєво ослаб і сподіваюсь на парламентських виборах буде подоланий.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!