Блог

Віталій Бала: Про опитування на виборах 25 жовтня

Сумнівна ніціатива Зеленського

0

comments2837

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про опитування під час місцевих виборів.

1. Ініціативу Зеленського провести опитування громадян під час виборів 25 жовтня активно обговорюютьу ЗМІ, у соцмережах, як політики, так і експерти.

2. Те, що ця ініціатива є технологічною спробою підтримати партію Слуга народу на виборах, навіть у день виборів, у мене не має жодних сумнівів.

3. Також, нема жодних сумнівів, що Зеленський порушує чинне виборче законодавство.

4. Заява про п'ять питань, які будуть задані громадянам України без озвучення самих питань, пдтверджує той факт, що рішення про опитування було прийнято саме, як виборча технологія.

5. Перше питання, яке було озвучене стосується корупції, бо за соціологічними опитуваннями корупція серед основних питань, які турбують громадян.

6. Але, на місцевих виборах, громадян турбують, у першу чергу, трохи інші питання, на які чинна влада не здатна відповісти, тому питання корупції викликало неочікуваний резонанс для ініцаторів цього опитування.

7. Зараз вони будуть намагатись "вигадати" такі питання, які на їхню думку зможуть допомогти представникам партії Слуга народу отримати більше голосів, аніж вони заслуговують.

8. Місцеві вибори будуть певним референдуром довіри саме до Зеленського.

9. Тому його команда намагається у незаконний, маніпулятивний спосіб вчергове обманути громадян України.

10. Такі дії чинної влади ще раз продемонстрували, що найшвидше її відсторонення від влади зменшить шкоду, яку вони завдали і завдають не тільки державним інституціям країни, але й майбутньому України загалом.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!