Блог

Віталій Бала: Про продаж землі

Чи потрібно спитати у людей їхню думку про продаж землі?

0

comments6495

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про продаж землі.

Опубліковане дослідження групи Рейтинг стосовно ставлення українців до продажу землі, не просто вносить це питання у порядок денний української політики, але й дає опонентам продажу землі додаткові серйозні аргументи.

Згідно результатів дослідження 77% опитаних вважають, рішення про запровадження ринку землі має прийматись на всеукраїнському референдумі. Насправді це дуже багато і тепер у опонентів продажу землі і у першу чергу у лідерки партії Батьківщина Юлії Тимошенко з'явився серйозний аргумент для вимоги проведення референдуму, який ініціювала партія Батьківщина.

Але ще більш серйозним аргументом для проведення референдуму є 64% серед опитаних, які голосували б проти продажу землі.

Отже для влади, проведення референдуму стане червоною карткою, тому навряд чи Володимир Зеленський погодиться його проведення, особливо у контексті вимог МВФ для надання кредитного траншу.

Для Юлії Тимошенко, проведення референдуму є не тільки вигідним з точки зору мобілізації своїх прихильників та збільшення підтримки громадян, але й можливістю серйозно впливати у подальшому на переформатування в українському політичному ландшафті.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!