Блог

Віталій Бала: Про РНБО України

Не тим займається РНБО України.

0

comments3723

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про РНБО України.

1. Чергове засідання РНБО України вже наочно демонструє, на мою думку, що цей орган, який відповідає саме за питання національної безпеки і оборони України займається непритаманними для себе питаннями.

2. Які б гарні і правильні заяви не робив Зеленський про боротьбу з контрабандистами чи позбавлення їх громадянства, точно не РНБО України повинно приймати ці рішення.

3. Для цього є відповідні правоохоронні органи у країні, суди, а перетворення РНБО України на "караючий меч" сумнівного правосуддя, ігноруючи презумпцію невинуватості, тільки підриває довіру до рішень РНБО України.

4. Зараз для України, на мою думку, потрібно займатись двома надважливими питаннями, які загрожують саме національній безпеці і обороні країни.

5. Питання боротьби з пандемією Ковід-19 вже давно потрібно було розглянути і прийняти відповідні рішення. Як мінімум, покарати винуватих, створити необхідний орган по координації всієї роботи у цьому напрямку, запропонувати не тільки фахових людей. але й дати їм відповідні ресурси і засоби для їхньої роботи, фактично, на мою думку, потрібно було ввести надзвичайний санітарний стан у країні, а не "жувати соплі" щодо введення чи не введення загального карантину, щоб зберігати рейтинг президента.

6. Дуже сподіваюсь, що наступить день для відповідальності людей, за неприйняття відповідних рішень, які сприяли збільшенню померлих українців від коронавірусу.

7. Але зараз, ще більш нагальним і невідкладним є питання загрози від країни-агресора, яка не тільки концентрує свої війська на кордоні з Україною, а вже офіційно погрожує територіальній цілісності України, вторгненню на її територію захищати російських громадян на Донбасі, де вони роздали вже понад 400 тисяч російських паспортів, та погрожує існуванню держави Україна. Зеленський не планує позбавити цих 400 тисяч російських громадян українського громадянства на наступному засіданні РНБО України?

8. Всі плескали у долоні, коли США вирішили направити свої два військові кораблі у Чорне море, ніби на наш захист. Але, після розмови Джо Байдена з президентом РФ, США передумали, щоб не поглиблювати ескалацію.

9. Вже давно час всім зрозуміти, ау першу чергу чинній владі, ніхто за нас не буде захищати нашу країну і всі ваші беззмістовні заяви про членство у НАТО, розміщення військових баз на території України, чи ракетних систем Patriot, просто демонструють вашу некомпетентність і нерозуміння, що потрібно робити.

10. А потрібно розбудовувати українську армію, витрачаючи на неї більше грошей, мотивуючи військовослужбовців, опікуватись ними щодня, а не робити піар-поїздки, коли "припікає". Потрібно будувати свої ракети, які ми, на мою думку, можемо мати кращими, аніж у наших ворогів. Без ракетно-космічних засобів захисту України, агресор буде нам завжди погрожувати і шантажувати, а також вирішувати нашу долю на перемовинах без нас. Потрібно зараз не дороги будувати, по яким агресору буде зручно пересуватись, а витрачати гроші на розробку і виготовлення високотехнологічної зброї та вкладати у військово-промисловий комплекс країни. Тай взагалі, вже час зайнятись ядерним щитом країни, маючи такого сусіда-агресора, який хоче знищити Україну.

P.S. Зеленський буде у Парижі на зустрічі з Макроном, де його, на мою думку, будуть змушувати йти на поступки і виконувати паризькі домовленості від грудня 2019 року, які шкодять національним інтересам України. Тільки слабких можуть спонукати до поступок, а останні два роки політика президента Зеленського наші позиції тільки послабила, але РНБО України "успішно" займається позбавленням українського громадянства контрабандистів, напевно це комусь потрібно і вигідно для бізнесу, але точно не захистить Україну від агресора.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!