Блог

Віталій Бала: Про соціологічне дослідження

Мобільна соціологія творить дива.

0

comments4792

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про чергове соціологічне дослідження.

Київський міжнародний інститут соціології провів 16-22 квітня соціологічне дослідження методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів було опитано 2003 респонденти.

Цифри не просто дивують, але навіть вражають, а особливо вражає, просто неймовірний, дуже мобільний ріст підтримки президента Зеленського. За результатами цього мобільного дослідження за Володимира Зеленського готові голосувати 31,4% серед тих, хто визначився. Що тут сказати, неможливо пояснити, неможливо навіть аргументувати, такий ріст підтримки у той час, коли тарифи не зменшуються, а навпаки, коли вакцинація провалена, коли рівень життя людей падає, виявляється, що власники мобільних телефонів готові голосувати за відповідального за все це, за Зеленського. Дива та й годі творить мобільна соціологія.

Так само дивує, м'яко кажучи, готовність 10,4% тих, хто визначився, голосувати за Ігоря Смєшка, також фаворита власників мобільних телефонів.

Інші цифри, на мою думку, вже нема сенсу ні пояснювати, ні обговорювати.

Шкода, що такі соціологічні дослідження стають інструментом політичної боротьби та технологіями маніпуляцій в інформаційному просторі, "прославляючи" замовників цих досліджень.

І такі дослідження вже появляються останнім часом все частіше і соціологічних структур, які їх "роблять" стає все більше, на жаль.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!