Блог

Віталій Бала: Про так званий особливий статус Донбасу.

Атавізм, який загрожує національним інтересам України

0

comments1910

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про так званий особливий статус Донбасу.

1. Верховна Рада 304 голосами продовжила на рік дію закону"Про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

2. Проти проголосували фракції Батьківщини та Голосу.

3. Мотивація і аргументація проголосувати за продовження дії закону полягала у продовженні переговорного процесу для врегулювання ситуації на Донбасі.

4. Цей закон був прийнятий у 2014 році 16 вересня, терміном на три роки і продовжувався вже тричі до сьогоднішнього голосування.

5. На мою думку, цей закон є атавізмом сьогодні, коли він приймався ситуація була зовсім іншою, тим більше він так і не вступив і скоріш за все не вступить у дію.

6. На Донбасі спочатку потрібно завершити війну, провести деокупацію, демілітиризацію і встановити українську владу на непідконтрольних сьогодні територіях.

7. І сьогодні не може взагалі йти мова про якісь особливості самоврядування на окупованих територіях, чого так дуже хоче країна-агресор росія.

8. У цьому законі так багато порушень діючої Конституції України, що той, хто прийме рішення про його звстосування, повинен буде нести відповідальність за державну зраду.

9. Насправді існування цього закону дає підстави країні-агресору говорити про громадянський конфлік в Україні. Адже норми, які прописані у законі: амністія, статус російської мови, вибори та ін., притаманні саме для вирішення внутршнього конфлікту, а не зовнішньої агресії.

10. Давно вже час чинній владі запропонувати новий порядок денний(дорожню карту) стосовно Донбасу і вилучити цей закон з пунктів цього порядку денного.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!