Блог

Віталій Бала: Про закон про деолігархізацію.

Шлях до узурпації влади

0

comments8619

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про законопроект про деолігархізацію.

Черговий популістський "шедевр" від Володимира Зеленського запущений у Верховну Раду. Мова йде про розрекламований законопроект про деолігархізацію. Але він може мати дуже негативні наслідки для країни, якщо буде втілений у життя.

Виявляється є в чинній українській владі люди, а можливо і сам Зеленський, які винайшли свою дефініцію терміну "олігарх".

Олігарх - особа, що належить до правлячої групи.(Великий тлумачний словник сучасної української мови. 2001 р.)

Іншим словами, без влади, без монополії на певні сектори економіки, яку забезпечує саме влада, бізнесмен не зможе стати олігархом.

А тепер подивимось, які критерії для визначення, хто є олігархом., " придумала" чинна влада.

1. Бере участь у політичному житті.

2. Має значний вплив на засоби масової інформації.

3. Є кінцевим бенефіціарним власником (контролером) суб'єкта господарювання, який на день введення в дію закону є суб'єктом природних монополій або займає монопольне (домінуюче) становище на загальнодержавному товарному ринку.

4. Підтверджена вартість активів особи (та осіб, бенефіціаром яких вона є) перевищує 1 мільйон прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року.

Повне нісенітниця на цьому не завершується, виявляється, що буде створено Реєстр олігархів, а рішення про включення особи у цей реєстр буде приймати РНБО України на підставі подання від Кабміну, члена РНБО, НБУ, СБУ чи Антимонопольного комітету.

На мою думку, чинна влада має намір законодавчо закріпити інструмент боротьби не тільки з опозицією, але й бізнес-конкурентами представників чинної влади, які є у РНБО, у Кабміні, СБУ і Антимонопольному комітеті.

Тобто, комусь з влади заважає якийсь бізнесмен, або хочуть забрати у нього бізнес, подається на цього бізнесмена "донос" у РНБО України і справу зроблено.

Випадкові люди у владі будуть триматись за цю владу всіма методами і засобами, аби її не втратити. Тому, забудьте обіцянку Зеленського, під час виборчої кампанії,що він йде тільки на один термін. Вони ще можуть ініціювати збільшення терміну перебування на посаді президента і скасування обмеження щодо кількості термінів.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!