Блог

Віталій Бала: Про землю

То яка мета продажу землі?

0

comments5148

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про землю.

Учора, 24 травня, під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Земля» Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», який був ухвалений Верховною Радою 28 квітня.

Президент назвав цей закон "земельною Конституцією", який фактично повністю змінює землеустрій.

Звучить гарно і ніби повернення громадам права розпоряджатись своєю землею правильне, якби не декілька моментів про події, що відбуваються навколо землі і вказують скоріше на "конституційний земельний переворот".

Особливо це яскраво було видно на учорашній програмі "Свобода слова" на ICTV.

Учасники зі сторони чинної влади, хіба що за винятком міністра Романа Лещенка, виглядали непереконливо і неадекватно. Якщо Олексій Устенко, просто кричав, то Тимофій Милованов, не тільки і кричав, і перебивав своїх опонентів та ведучого, він продемонстрував повну відсутність загальної культури дискусії, коли почав говорити не про землю, а про Тимошенко, даючи їй характеристику та розповідаючи, що вона пробігає щодня 10 км. Взагалі, його заяви нагадували набір слів, які ніби були у складі речень, але без жодного змісту. У ці моменти згадувались і слова Ігоря Коломойського про д.біла і заява Милованова, що він погоджується з таким визначенням. Так і незрозуміло, хто ж в офісі президента прийняв д.більне рішення про присутність Милованова на телеефірах?

Щодо самої теми передачі, то на відміну від представників чинної влади, Юлія Тимошенко і Володимир Гройсман спокійно пояснювали, чому рішення, які приймає чинна влада стосовно української землі неправильні і шкідливі для країни.

Для мене очевидно, що продаж землі, який планують запровадити з 1 липня, не враховує інтереси українських фермерів, а приймається на вимогу МВФ. А у мене є дуже великі сумніви що МВФ дбає про інтереси українських фермерів.

А Ініціатива партії Батьківщина про проведення референдуму щодо продажу землі, судячи з учорашньої програми "Свобода слова", як кістка у горлі чинної влади і вона все зробить, щоб референдум не відбувся, не зважаючи на всі заяви Зеленського про народовладдя.

P.S. Тільки зміна влади зможе зупинити цей розпродаж землі і прийняти адекватні рішення щодо обігу землі в Україні, враховуючи інтереси українців і країни, а не МВФ.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!