Блог

Вікторія Гриб: Росіяни повинні лякатися українців на Олімпіаді. Не навпаки

Білорусь і Росія не отримали запрошення від Міжнародного олімпійського комітету на літню Олімпіаду в Парижі. Щоправда існує висока ймовірність появи білоруських та російських атлетів в індивідуальних змаганнях у статусі “нейтральних”.

0

comments5027

Вікторія Гриб

Народна депутатка України, голова підкомітету ВР з питань енергетичної безпеки

Народна депутатка України

Учора пізно ввечері Мінспорту змінило текст наказу щодо заборони участі українських спортсменів у змаганнях, де присутні спортсмени з РФ чи Білорусі. Це вірне рішення, оскільки немає жодного сенсу бойкотувати Олімпіаду у разі участі в ній російських та білоруських спортсменів у нейтральному статусі.

Я відверто не розумію, який від початку був сенс залишати наших олімпійців вдома? Кому від цього гірше? Росіянам? Та ні. Вони б тільки зраділи. Світові? Знову ні. Цим ми нашкодимо державі та нашим спортсменам, які пропустять найпрестижніший спортивний форум.

Вже під час повномасштабної війни в Україні загинуло чимало спортсменів. Світ повинен знати і чути про це. Українці повинні взяти участь в Олімпійських іграх і довести свої претензії на медалі, не сидячи вдома перед телевізором, а на арені змагань.

Український прапор, український гімн і українські символи повинні прикрасити французьку столицю під час Олімпійських ігор в Парижі. А росіяни та білоруси, виступаючи під нейтральним прапором, будуть усього цього позбавлені.

Вдаючи із себе ображеного, не відпускаючи спортсменів на Олімпіаду, Україна, вочевидь, так і не змогла повноцінно дотиснути Міжнародний олімпійський комітет переглянути рішення про допуск спортсменів з країни-агресора. Ми намагалися, але не вдалося. В будь-якому разі українці повинні поїхати на Олімпійські ігри і поборотися за медалі.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!