Блог

Алексей Буряченко: Танкова стабільність. Rheinmetall в Україні

Завод має розпочати свою роботу уже за 12 тижнів

3

comments4093

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

Будівництво нового великого заводу німецького концерну Rheinmetall заявленою вартістю 200 млн. євро (із коментаря гендиректора Rheinmetall для CNN), це, звичайно, важлива подія для воюючої України, але далеко не визначальна та не системоутворююча. Так, в Україні, в системі “Укроборонпрому”, працює ціла низка децентралізованих воєнних підприємств, з контрольним пакетом держави і працює досить успішно. Так, власні виробничі потужності поки не можуть вийти на амбітні анонсовані показники у 400 танків в рік заявлені Rheinmetall, але з ремонтом різноманітної західного “зоопарку” техніки справляються досить успішно.

 

Надзвичайно важливим аспектом для України у новому заводі від концерну  Rheinmetall є те, що він окрім випуску нової техніки та її подальшого обслуговування та ремонту буде орієнтований на виробництво великої кількості боєприпасів. За словами генерального директора концерну Rheinmetall Арміна Паппергера, у наступному році Rheinmetall збільшить щорічне виробництво артилерійських снарядів зі 100 тисяч до 600 тисяч, і значна частина цього додаткового виробництва буде призначена для постачання в Україну. "Теоретично Rheinmetall може забезпечити 60% необхідних Україні артилерійських боєприпасів", – наголосив гендиректор Rheinmetall Паппергер.

 

Отже, резюмуємо:

- концерн Rheinmetall будує свій новий завод по будівництву та ремонту військової техніки в Україні, але з обов’язковою часткою держави Україна;

-  концерн Rheinmetall сам забезпечить необхідний захист для заводу, в тому числі, протиракетний;

- діяльність заводу буде координуватись з державним концерном “Укроборонпром” та міністерством стратегічних галузей промисловості України, про що підписаний відповідний меморандум;

- з офіційних повідомлень концерну Rheinmetall, діяльність в Україні буде направлена не тільки на виробництво техніки, боєприпасів та поточному ремонту, а і на навчання українських екіпажів та бригад обслуговування для вищезазначеної техніки;

- завод має розпочати свою роботу уже за 12 тижнів.

 

Зрозуміло, що будівництво такого заводу для найбільшого німецького військового концерну Rheinmetall є не просто вигідним, а на фоні багаторічного скорочення виробництва озброєння в ЄС та самій Німеччині, це як ковток свіжого повітря!

 

Будівництво заводу концерну Rheinmetall в Україні гарантує йому:

- сталі замовлення на техніку та боєприпаси;

- сталі замовлення на ремонт та обслуговування;

- сталі замовлення на навчання бійців ЗСУ, які будуть користуватися та обслуговувати дану техніку;

- значне зменшення плеча логістики;

- вихід на значно більш дешеву робочу силу та сировинні ресурси, у порівнянні з Німеччиною.

 

Отже, з усього сказаного вище, ми можемо зробити висновок, що амбітний проект концерну Rheinmetall, скоріш за все, уже дуже скоро стане реальністю. Адже, для цього є абсолютно всі передумови, і політичні, і економічні. Стратегічні партнери України і сама Україна, звичайно, забезпечить завод замовленнями “на повну”, а це означатиме отримання власниками концерну дуже відчутних прибутків.

 

Але і для України будівництво такого заводу на її території — це перш за все, отримання певної автономності в забезпеченні фронту технікою та боєприпасами. Більше того, з впевненістю планувати завтрашній день і розуміти, що Україна в будь-якому разі отримає усе необхідне для перемоги і не буде так критично залежати від поставок озброєння від партнерів.

 

Отже, як ми бачимо, будівництво заводу концерном Rheinmetall вигідно абсолютно всім сторонам та партнерам, невигідно воно тільки державі-агресору РФ. Оскільки все більше схилить шальки терезів цієї війни на користь України і всього колективного Заходу.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!